aA
Vilniaus meras Artūras Zuokas  jau yra trečią kartą.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Pirmąsyk Vilniaus meru A. Zuokas tapo 2000 m., antrąsyk – 2003 m. Abiem atvejais politikas sostinei vadovavo kaip liberalų atstovas. Trečiąsyk į mero kėdę politikas sėdo 2011 m., laimėjęs savivaldos rinkimus su savo įsteigtu judėjimu „Taip“.

Didžiausia dėmė A. Zuoko biografijoje – sąsajos su koncernu „Rubicon Group“ (dabartinis pavadinimas – „Icor“) ir jo juodąja kasa. Per šią istoriją merui prilipo „Abonento“ pravardė. 2008 m. A. Zuokas teismo pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo papirkti buvusį sostinės tarybos narį Vilmantą Drėmą.

Vėliau politikas panaikino savo teistumą, tačiau iki šiol kartoja buvęs „teistas už gerus darbus“.

1968 m. vasario 21 d. gimęs politikas – jauniausias kandidatas prezidento rinkimuose. A. Zuokas ilgą laiką vadovavo Liberalų ir centro sąjungai (LiCS), su šia partija jis po 2008 m. Seimo rinkimų įėjo į valdančiąją koaliciją. Tačiau netrukus po išrinkimo jis atsisakė Seimo nario mandato.

2011 m. savivaldos rinkimų sėkmės Seimo rinkimuose A. Zuokas nepakartojo. Mero partija „Taip“ 2012 m. parlamento rinkimuose surinko tik 1,76 proc. balsų ir patyrė fiasko.

Prezidento rinkimuose A. Zuokas rinkimuose dalyvauja kaip nepriklausomas kandidatas. Tačiau paramą jam deklaruoja ne tik „Taip“, bet ir jo buvusi partija LiCS. A. Zuokas su pora bendražygių taip pat įtraukti į LiCS kandidatų sąrašą Europos Parlamento rinkimuose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.