aA
Policijos departamentas praneša, kad balandžio 1 d. iš tarnybos Lazdijų rajono policijos komisariate (PK) atleistas pareigūno vardą pažeminęs patrulių būrio vyriausiasis patrulis.
Per atostogas prisigėręs ir pasivažinėti nusprendęs patrulis neteko darbo
© Shutterstock nuotr.

Vasario 23 d., apie 4.50 val., policinės priemonės metu Lazdijuose, Sodų gatvėje pastebėtas iš šalutinės gatvės į Sodų gatvę įvažiuojantis automobilis „VW Golf". Nestabdydamas, slysdamas automobilis ratais atsitrenkė į šaligatvio bordiūrą ir sustojo. Prie automobilio priėję pareigūnai pastebėjo, kad prie transporto priemonės vairo sėdi Lazdijų r. PK Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio vyriausiasis patrulis N. Ū. Buvo akivaizdu, kad automobilio vairuotojas apsvaigęs, nuo jo dvelkė stiprus alkoholio kvapas, judesiai buvo nekoordinuoti, išlipęs iš automobilio vairuotojas svirduliavo.

Jam sutikus, alkoholio kiekio matuokliu N. Ū. nustatytas 2,48 promilės - vidutinis girtumo laipsnis. N. Ū. su tikrinimo rezultatu sutiko, patvirtino, kad vartojo alkoholinius gėrimus.

Tarnybinio patikrinimo metu paaiškėjo, kad pareigūnas neblaivus vairavo savo kasmetinių atostogų metu. N. Ū. tokiais veiksmais sulaužė policijos pareigūno priesaiką, veikė priešingai policijos uždaviniams ir interesams, nesielgė kaip doras, sąžiningai savo pareigas einantis pareigūnas, nesaugojo savo profesinės garbės, gero vardo ir savo veiksmais pažeidė bendruosius policijos pareigūnams keliamus etikos principus.

Atlikus tarnybinį patikrinimą, Alytaus aps. VPK viršininkas priėmė sprendimą N. Ū. atleisti iš vidaus tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą.

Policija privalo ginti ir apsaugoti visuomenę, tačiau ironiška, kai policijos pareigūnai patys tampa grėsme aplinkiniams. Alytaus aps. VPK vadovybė kovoja su policijos įvaizdį žeminančiais veiksniais ir tikisi, kad ateityje panašaus pobūdžio nusižengimų mažės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.