aA
Pirmadienį, apie 8.50 val., Klaipėdos policija gavo pranešimą, kad H. Manto ir P. Lideikio gatvių sankryžoje susidūrė du automobiliai - vienas apvirto, yra sužeistų žmonių.
Dėl avarijos nekaltas čeburekų išvežiotojas buvo girtas
© DELFI (P.Sadausko nuotr.)

Po dramatiško pranešimo į įvykio vietą suskubo specialiosios tarnybos. Avarijos vietoje rastas krovininis mikroautobusas "Ford Transit" sudaužytu priekiu ir skiriamojoje juostoje įstrigęs visureigis
"Mitsubischi Pajero". Nė vienas iš automobilių nebuvo apvirtęs.

Medikai, apžiūrėję incidento dalyvius, į ligoninę nieko neišvežė. O policijos pareigūnams patikrinus avarijos dalyvių blaivumą nustatyta, kad vienas vairuotojas girtas. 

Visureigio "Mitsubischi Pajero" vairuotojas Rimantas Jonas R., gim. 1944 m., neneigė, kad važiuodamas nuo jūros pusės, nuo Melnragės, į sankryžą įvažiavo degant draudžiamam šviesoforo signalui. Jis buvo blaivus.

Automobilio "Ford Transit" vairuotojas Algirdas D.,gim. 1959 m., gabenęs beliašus, čeburekus ir kibinus, teigė, kad privažiavęs sankryžą sustojo, o pajudėjo tik užsidegus žaliam šviesoforo
signalui. Jis nesitikėjo, kad nuo jūros, iš kairės pusės, degant raudonam šviesoforo signalui gali atlėkti visureigis, vairuojamas solidaus amžiaus vyriškio.

Mikroautobuso vairuotojui Algirdui D. nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 1.22 prom. alkoholio. Vyriškis teigė, kad išvakarėse svaiginosi nejuokais. Nekaltas dėl avarijos, bet girtas.

Avariją sukėlęs visureigio vairuotojas Rimantas atsiprašė Algirdo, tačiau jam nuo to ne lengviau, nes jo laukia 1000-2000 litų bauda, netenkant vairuotojo pažymėjimo metams, o avariją sukėlęs vairuotojas
gali būti nubaustas 100 - 200 litų bauda.

Abi transporto priemones iš avarijos vietos išvežė techninės pagalbos automobiliai: viena mašina nevažiuojanti, kitos vairuotojas girtas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.