aA
Tad maždaug 15 tūkst. evakuotų šio rajono gyventojų, kurie nakvoja mokyklose ir kituose visuomeniniuose pastatuose, toliau turės kęsti nepatogumus.

Pirmą kartą ugnikalnis prabudo praėjusį penktadienį. Šią savaitę mokslininkai patvirtino, kad aplink kalno šlaitą atsirado daugiau plyšių. Pasak jų, tai gali reikšti, kad ugnikalnis vėl suaktyvėjo ir šioje vietoje po žeme randasi lavos kupolas.

Lavos kupolas dažnai susidaro po išsiveržimų, kai aktyvios lavos viršus sukietėja ir lėtai iškyla į paviršių, sudarydamas naują viršukalnę.

Praėjusį penktadienį Usus išsiveržė pirmą kartą po 22 metų. Ankstų šeštadienio rytą per antrą išsiveržimą dūmai ir pelenai kamuoliais virto daugiau kaip į dviejų kilometrų aukštį.

Japonijos nacionalinė televizija NHK antradienį pranešė, kad požeminės jėgos išmetė į dangų didelį akmenį, sveriantį daugiau kaip 70 kg. Jis nuskriejo maždaug vieną kilometrą ir nukrito evakuoto rajono gatvėje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.