aA
Konservatorių frakcijos Seime narys A. Stasiškis užregistravo Seimo rinkimų įstatymo 98 straipsnio pakeitimo ir papildymo projektą, kuriuo remiantis, kiekvienas kandidatas į Seimo narius, praeityje ne pagal Lietuvos valstybės užduotis sąmoningai bendradarbiavęs su kitų šalių specialiosiomis tarnybomis, turi tai viešai deklaruoti visoje agitacinėje medžiagoje.

Pagal dabar galiojančias įstatymo nuostatas, sąmoningas bendradarbiavimas su KGB praeityje turi būti nurodomas Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) plakatuose.

Kaip BNS sakė projekto iniciatorius A. Stasiškis, ši įstatymo redakcija yra nepakankama.

Anot konservatoriaus, VRK leidžiamos rinkimų medžiagos yra nedaug, ji platinama tik balsavimo apylinkėse, todėl ne visiems rinkėjams užtikrinama galimybė susipažinti su kandidato biografija.

Todėl konservatorius siūlo, kad ryšiai su KGB būtų deklaruojami visuose rinkimų agitacijos leidiniuose.

Pasak A. Stasiškio, jis nesitikįs, kad jo pataisos bus priimtos iki rinkimų, tačiau teigė, kad "istorija šių metų rinkimais nesibaigia".

Kaip BNS sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, konservatoriaus siūlymas iš esmės yra aktualus, tačiau "smarkiai pavėluotas".

Jo teigimu, didžioji kandidatų į Seimą agitacijos dalis jau išleista.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.