aA
Į neramumų sukrėstą Ukrainos sostinę šeštadienio popietę iš Vilniaus oro uosto išvyko 6 profesionalūs medikai. Pirmoji misija karštajame taške Kijeve truks visą savaitę – gydytojai dirbs iki kovo 1 d. Kelionės ir pragyvenimo išlaidoms kompensuoti lėšas aukoja ir paprasti gyventojai, ir įmonės.
Gydyti sužeistųjų Maidane išvyko 6 Lietuvos medikai
© DELFI / Kiril Čachovskij

Šiuo metu misijos organizatoriai turi surinkę daugiau nei 13 tūkst. litų. Medikai į Kijevą vyksta savanoriškai, visi pinigai bus skirti lėktuvų bilietams pirkti ir akcijos dalyvių pragyvenimui Ukrainoje, o medicinos priemonėmis medikai bus aprūpinti.

Pilietinę iniciatyvą organizuoja Agnė Zalanskaitė, Gediminas Reklaitis, Žygimantas Zabieta ir Gintarė Narkevičiūtė. „Tokių įvykių akivaizdoje visada pirmiausia užplūsta gailestis, tačiau iš karto po to – būtina veikti. Didžiuojamės suradę tiek daug žmonių ir įmonių, kurie nori padėti nukentėjusiems Ukrainos žmonėms realiais darbais. Taip pat svarbu pabrėžti, kad tai – ne vienkartinė akcija, nes išleidę pirmąją gydytojų delegaciją, toliau tęsime paramos organizavimą, prie kurios kviečiami prisidėti visi lietuviai”, – sako Agnė Zalanskaitė, viena misijos iniciatorių.

Pasak A. Zalanskaitės, į Kijevą nuvykę medikai sužeistiesiems pagalbą teiks ne pačiame Maidano centre, o netoli jo.

Medikų komandą į Kijevą išlydėjo akcijos iniciatoriai, o palaiminimą misijos dalyviams suteikė buvęs medikas, kunigas Andrius Narbekovas. Kita gydytojų savanorių grupė į Kijevą turėtų išvykti pirmadienį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.