aA
Kelmės rajono Taryba pritarė dar vienos – Lykšilio pagrindinės – mokyklos uždarymui. Per Tarybos posėdį nė vienam iš 21 Tarybos nario nekilo ranka balsuoti prieš tokį sprendimą. Švietimo įstaigos durys, kurioje veikia ir priešmokyklinės, ir ikimokyklinės vaikų ugdymo grupės, užtrenkiamos dėl menko mokinių skaičiaus.
Uždaroma dar viena mokykla
© Shutterstock nuotr.

Lykšilio pagrindinėje mokykloje šiais metais mokosi 54 mokiniai, 1-10 klasėse mokosi 42 mokiniai, priešmokyklinę ir ikimokyklinę grupę lanko 12 vaikų. Skaičiuojama, kad kitąmet 1-8 klasėse mokysis 30 mokinių, priešmokyklinę ir ikimokyklinę grupę lankys 10 vaikų. 2014 m. rugsėjį į pirmą klasę ateitų tik 3 pirmokai, dar po metų taip pat tik 3 pirmokai. Vieno mokinio išlaikymas per metus kainuoja 10 249 Lt. Mokyklos įsiskolinimas praėjusiais metais siekė beveik 30 tūkst. Lt. Pedagogams atsisakyti vieno mėnesio atlyginimo, kaip tai jau buvo daroma kitose mokyklose, nebūtų nieko išsprendę. 2014 metams Mokinio krepšelio lėšų užtektų 8,5 mėnesio.

Šių metų rugsėjo 1-ąją šioje mokykloje besimokiusiems vaikams skambutis aidės už 8 km, Šaukėnuose veikiančioje Vlado Pūtvio-Putvinskio vidurinėje mokykloje. Be darbo gali likti du mokyklos administracijos darbuotojai. Jiems žadama išmokėti daugiau kaip 45 tūkst. Lt siekiančias išeitines kompensacijas.

Lykšilio pagrindinėje mokykloje jau keliolika metų veikia ir priešmokyklinio ugdymo grupės. Ne taip seniai ši mokykla buvo renovuota, prieš ketverius metus minėjo 100-ąjį gimtadienį. 1910 m. įkurtoje pradžios mokykloje dirbo vienas mokytojas, vėliau čia čia mokėsi rusų-lietuvių tautybės vaikai. 1949 m. mokyklai suteiktas septynmetės mokyklos statusas. Apie 1956 m. mokyklą lankė beveik keturis kartus daugiau mokinių nei dabar. Mokykla devynmete tapo 1999 m.