aA
Šalies socialinės globos namams nepavyksta iš Vilniaus merijos išreikalauti pinigų už senukų ir neįgaliųjų globą, rašo „Lietuvos žinios“.
Vilniaus savivaldybė skolinga net už senukus
© DELFI / Kiril Čachovskij

Šių įstaigų vadovai piktinasi, kad iš 60 savivaldybių būtent sostinė jas pavertė skolininkėmis, nes nemoka už globos namuose apgyvendintus vilniečius arbatai daro labai vangiai.

Vien Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM) pavaldiems socialinės globos namams Vilniaus merija 2013-aisiais įsiskolino 1 mln. litų. Taip pat sostinės savivaldybės sąskaitose užsigulėjo 400 tūkst. litų, kuriuos globos namams kaip tikslinę dotaciją yra skyrusi valstybė.

Vilniaus merijos oficialiame atsakyme dienraščiui pranešama, kad šiomis dienomis socialinės globos namams buvo pervesta dalis lėšų, savivaldybės gautų iš valstybės biudžeto. Tikinama, kad šiuo metu, kai baigtas formuoti ir tvirtinti sostinės biudžetas, globos namams dalimis bus pradėta mokėti ir savivaldybės skiriama suma gyventojų išlaikymui šalies globos namuose.

Kaip teigė Vilniaus savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktoriaus pavaduotoja Rasa Laiconienė, SADM pavaldžiuose socialinės globos namuose yra apgyvendinti 698 vilniečiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.