aA
Keturi žmonės buvo nušauti, o dar du – sužeisti per išpuolį viename Amerikos indėnų genties biure Kalifornijoje, pranešė pareigūnai.
Kalifornijoje per išpuolį Amerikos indėnų biure nušauti keturi žmonės, du sužeisti

Alturaso miestelio policijos viršininkas Kenas Barnesas nurodė, kad 44 metų Sherie Lash buvo suimta po to, kai pradėjo šaudyti Sedarvilio rančerijos genties biure ir bendruomenės centre.

Televizija KRCR-TV citavo K.Barneso pranešimą, kuriame nurodoma, jog per tą incidentą žuvo keturi žmonės: 19 ir 45 metų moterys bei 30 ir 50 metų vyrai. Policijos viršininkas sakė, kad vienas iš žuvusiųjų buvo tos genties lyderis.

Genties nariai buvo susirinkę, ketindami pašalinti Sh.Lash, dar žinomą kaip Sherie Rhoades, ir jos sūnų iš Sedarvilio rančerijos, kuri, kaip nurodoma jos tinklalapyje, yra federaliniu lygiu pripažįstama gentis, turinti 35 narius, informavo policijos viršininkas.

Televizijos pranešime sakoma, kad Sh.Lash, buvusi genties lyderė, išsitraukė ginklą ir pašovė keturis tame pastate buvusius žmones, taip pat penktąjį asmenį, kuris mėgino pabėgti. Pasibaigus šoviniams, moteris esą pačiupo mėsininko peilį ir sužalojo dar vieną žmogų.

Vienas žmogus, aptaškytas aukų krauju, ištrūko iš pastato ir atbėgo į policijos nuovadą perspėti pareigūnų, skelbia KRCR-TV.

Pasak K.Barneso, atvykę pareigūnai pamatė įtariamąją bėgančią lauke ir laikančią peilį.

Policija nurodė, kad peiliu subadytas žmogus ir vienas iš pašautųjų buvo išvežti į ligoninę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.