aA
Svetainė tsn.ua gavo išskirtinį vaizdo įrašą su „tituškos“ iš Charkovo išpažintimi. Vyras anonimiškai pasakoja, kaip jis su kitais asmenimis vaikė mitinguotojus.
„Tituškos“ išpažintis: jie mums nieko nedraudžia
© Stopkadras

Charkovo vidaus pajėgų akademijoje jie taip pat mušė žurnalistus. Tačiau dėl to, kad situacija tapo nebekontroliuojama, jis nusprendė viską iškloti žiniasklaidai, rašo tsn.ua.

„Pradinė suma siekia nuo 200 iki 500 grivinų (nuo 56 iki 140 litų). Kvietė į Kijevą, Poltavą. Vykti į Poltavą neįdomu, nes ten šaudo, o aš turiu šeimą. Nenoriu veltui švaistyti savo gyvenimo“, - teigė jis.

Vyras pasakojo, kad iš „kovinių“ ginklų turi tik lazdas, rečiau – armatūros strypus. Kartais jiems duoda šalmus.

„Tie žmonės, kurie moka mums už šias paslaugas, nėra viršūnėlės. Jie tėra tarpininkai tarp mūsų, paprastų žmonių, ir mūsų valdžios, kuri finansuoja šiuos veiksmus“, - pridūrė vyras.

Beje, pats vyras pagrindine užduotimi įvardija nurodymą, kad kadrai už akademijos vartų nepatektų į televizijas. Už 20 grivinų vyrai negailestingai daužo vaizdo kameras ir talžo žurnalistus lazdomis. Vienam operatoriui buvo sumušta galva ir veidas.

„Reikia atimti kameras, atminties raktus, visas informacijos laikmenas, kad visa tai nepatektų į televizijų eterį. Teisėsaugininkus tai tenkina, nes mes esame jėgos struktūra iš liaudies, padedanti vyriausybei. Jie mums nieko nedraudžia“, - pasakojo Charkovo „tituška“.

Jis pažymi, kad tuo pačiu metu teisėsaugininkai kontroliuoja jų veiksmus ir stebi, kad žmogui nebūtų suduota pernelyg daug smūgių ar padaryta per didelių sužalojimų.

Po vakarykščių įvykių Charkove, kai mitinguotojai pamėgino užblokuoti išvažiavimą vidaus pajėgoms, keturiems žmonėms buvo sumuštos galvos, o septyni buvo sulaikyti .

V. Tituška kovoja prieš „tituškas“

Liūdnai pagarsėjęs provokatorius Vadimas Tituška pastebėtas prie Baltosios Cerkvės barikadų, saugančių kelią į Kijevą, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

Apie tai savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė žurnalistas Vitalijus Portnikovas. „Šiuo metu prie Baltosios Cerkvės užtvaros, saugančios kelią į Euromaidaną, stovi Vadimas Tituška – nuo „tituškų“ saugo kelią į Kijevą“.

Žurnalistas mano, jog toks provokatoriaus elgesys - pažiūrų ir moralinių vertybių perkainojimo pavyzdys, svarbus „revoliucijos laimėjimas“.

2013 metų gegužės 18 dieną Kijeve per opozicijos surengtą protesto akciją jauni tvirtai sudėti vyrai žiauriai sumušė žurnalistus Olgą Snicarčiuk ir Vladą Sodelį. Dėl incidento pradėta baudžiamoji byla – kaltinimai pateikti ir V. Tituškai.

Visiems agresoriams buvo pateikti kaltinimai chuliganizmu ir trukdymu žurnalistams vykdyti profesinę veiklą.

Būtent V. Tituškos pavarde vėliau imti vadinti visi Ukrainos Regionų partijos samdomi provokatoriai chuliganai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.