aA
Korupcija įtariamos prokurorės sostinės Nijolės Bareikienės advokatas Andrius Nevera Vilniaus apygardos teismui apskundė nutartį suimti įtariamąją 12-kai parų.
Nijolė Bareikienė
Nijolė Bareikienė
© DELFI / Kiril Čachovskij

Gynėjo skundą teismas nagrinės penktadienį, šio teismo nutartis bus galutinė ir neskundžiama.

„Skundu prašau panaikinti suėmimą. Manau, kad Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartis yra nepagrįsta. Tuos tikslus, kurie nurodyti Baudžiamojo proceso kodekso 119 straipsnyje, manau, galima užtikrinti paskiriant švelnesnes kardomąsias priemones. Nėra pagrindo teigti, kad trukdys tyrimui“, - BNS sakė A. Nevera.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame ikiteisminiame tyrime praėjusią savaitę buvo sulaikyta Vilniaus apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė N.Bareikienė.

Vilniaus apylinkės teismas praėjusį penktadienį iš dalies patenkino prokuroro prašymą ir N.Bareikienę suėmė 12 parų, šį terminą skaičiuojant nuo vasario 13-osios - teismas mano, kad įtariamoji gali paveikti pareigūnus, trukdyti ikiteisminiam tyrimui.

Prokurorei įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl prekybos poveikiu, generalinis prokuroras Darius Valys ją nušalino nuo pareigų.

Tame pačiame tyrime anksčiau sulaikytas Valstybės kontrolės 4-osios valdybos vyresnysis valstybinis auditorius Rišardas Zelenovas. Teismas leido jį suimti 15 parų.

Atlikdami tyrimą, Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai iš viso sulaikė ne tik prokurorę, vyriausiąjį auditorių, bet ir buvusį muitininką Algirdą Ivanauską.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.