aA
Sveikatos apsaugos ministerija siūlo keisti reikalavimus, priimant vaiką į ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo įstaigą.
Be skiepų vaikų neįleis į darželius
© AFP/Scanpix

Pagal naują tvarką vaikas, nepaskiepytas pagal vaikų profilaktinių skiepijimų kalendorių arba paskiepytas ne visais pagal amžių nustatytais skiepais, pavyzdžiui, į vaikų darželį nebūtų priimamas.

Sveikatos apsaugos ministerija siūlo, kaip paprasčiau priversti tėvus skiepyti savo vaikus. Įgyvendinant Nacionalinės imunoprofilaktikos ketverių metų programą numatyta pakeisti kai kurias higienos normas. Pavyzdžiui, įvesti reikalavimą, kad įstaiga, kurioje ugdomi ikimokyklinio amžiaus vaikai, jų nepriimtų, jei vaikai neturi visų profilaktinių skiepų. Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis siūlo, kad prieš vaiką priimant į darželį ir vėliau kiekvienais metais tėvai pateiktų Vaiko sveikatos pažymėjimą.

Jei jame nebus nurodyta, kad vaikas paskiepytas pagal profilaktinių skiepijimų kalendorių arba paskiepytas ne visais pagal amžių nustatytais skiepais, į darželį ar lopšelį nebus priimamas.

Ministro įsakymas turėtų įsigalioti nuo šių metų rugsėjo. Tačiau iki šiol neskiepiję savo vaikų tėvai nuogąstauja, kad per pusmetį gali nesuspėti surinkti visų reikalingų skiepų.

Pasidalinkite savo patirtimi – kodėl Jūs neskiepijate savo vaiko?


www.lrt.lt