aA
Ukrainos saugumo tarnyba oficialiai patvirtino šalies mastu pradedanti tai, ką pati vadina „antiteroristine operacija“.
M. Laurinavičius: ką slepia žodžiai „antiteroristinė operacija“
© Reuters/Scanpix

Užsienio politikos ekspertas Marius Laurinavičius DELFI teigė, jog „antiteroristinės operacijos“ paskelbimas savaime nieko nereiškia – esą kol kas tai traktuotina kaip „gąsdinimo priemonė“.

Vis dėlto protestuotojams esą siunčiamas aiškus signalas, kad lig šiol taikytų represijų neketinama atsisakyti.

„Tai nėra nepaprastoji padėtis. Jai nereikia parlamento patvirtinimo. Tai yra Ukrainos saugumo tarnybos

Marius Laurinavičius
Marius Laurinavičius
© DELFI / Valdas Kopūstas

sprendimas, suderintas su visa valdžia. Tam nereikia ypatingų įgaliojimų ar dar kažko. Iš esmės kol kas tai yra gąsdinimo priemonė. Bet tai reiškia, kad valdžia jėgos naudojimo scenarijaus neatsisakė“, - kalbėjo M. Laurinavičius.

Pasak jo, „antiteroristinės operacijos“ paskelbimas tik sustiprina nuogąstavimus, kad trečiadienio vakarą Kijeve laukia naujas Maidano šturmas.

„Visiškai neatmestina, nors šiandiena praėjo pakankamai ramiai, kad ateinančią naktį vėl bus bandoma šturmuoti Maidaną. Bet tai nieko nereiškia – net jeigu Maidanas bus visiškai išvaikytas, tai nereiškia, kad bus numalšinta ta revoliucija. Ją numalšinti, bent jau Vakarų Ukrainoje, praktiškai neįmanoma“, - teigė M. Laurinavičius.

Ukrainoje jau kelis mėnesius tęsiasi protestai prieš prezidentą V.Janukovyčių. Jie prasidėjo prezidentui lapkritį viršūnių susitikime Vilniuje atsisakius pasirašyti asociacijos sutartį su Europos Sąjunga.

Pastarosiomis dienomis demonstracijos peraugo į kruvinus susirėmimus, per kuriuos žuvo dešimtys žmonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.