aA
Teismas nusprendė, kad žemesnės instancijos teismo nutartis pratęsti Ali Ay suėmimo sankciją iki rugsėjo 21 dienos yra teisėta ir pagrįsta.

Svarstant skundą, į Lukiškių kalėjimą Vilniuje uždarytas Ali Ay posėdyje nedalyvavo. Pagal Lietuvos įstatymus, skundas gali būti nagrinėjamas ir apeliantui nedalyvaujant.

Lygiai prieš mėnesį, rugpjūčio 11 dieną, 38 metų Ali Ay sulaikė Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės punkto pareigūnai, kai gavo Interpolo Lietuvos nacionalinio biuro patvirtinimą, kad jo, kaip įtariamo narkotikų kontrabanda, terorizmu ir pinigų plovimu, ieško Turkijos policija. Ali Ay už prekybą heroinu taip pat ieškojo Vokietija ir Olandija.

Rugpjūčio 12 dieną Vilniaus miesto 1-sios apylinkės teismas Ali Ay leido suimti, vėliau suėmimo sankcija buvo pratęsta.

Rugpjūčio 29 dieną Vilniaus miesto 2-sios apylinkės teismas Švedijos pilietį leido suimti iki rugsėjo 21 dienos.

Tai ilgiausias suėmimo terminas, kurį galėjo sankcionuoti Lietuvos teismas Ali Ay. Pagal įstatymus, kitoje valstybėje sulaikytas ir išduoti prašomas asmuo gali būti sulaikomas ne ilgiau kaip 40-čiai parų. 40-ties parų terminas baigsis rugsėjo 21 dieną.

Iki šios datos Turkija turi atsiųsti oficialius Ali Ay ekstradicijos dokumentus. Lietuva kol kas yra gavusi tik Turkijos patvirtinimą, kad ji tikrai oficialiai prašys išduoti Ali Ay.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.