aA
Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, vertindamas padėtį Ukrainoje, Žinių radijo laidoje „Pozicija“ teigė, kad situacijos dinamika šioje šalyje iš tikrųjų tragiška.
Ukrainos prezidentą - į tarptautinį teismą
© Reuters/Scanpix

„Janukovyčiaus (Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus - red.) sąmoningas nenoras vesti rimtas derybas dėl politinių procesų, kuriais būtų galima išeiti iš krizės ir atvedė prie šio tragiškos nakties. Iki brutalios konfrontacijos. Čia viskas yra Janukovyčiaus rankose“.

A. Kubilius mano, jog padėtį suvaldyti gali labai aiški Vakarų pasaulio žinia Janukovyčiui, kad jam gresia ne tik sankcijos, bet ir Tarptautinis tribunolas.

„Bet šiuo metu mes galim tik su didele užuojauta stebėti Ukrainos žmonių kovą už savo laisvę, už savo teisę rinktis vakarietišką gyvenimą. Jo pasirinkti neleidžia brutali jėga, kurią pasirinko Janukovyčius, žinodamas, kad už jo stovi Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas“.

Seimo opozicijos lyderio manymu, Lietuvai reikia išnaudoti visus turimus instrumentus, taip pat ir Europos Komisiją, siekiant parengti bendrą pareiškimą dėl padėties Ukrainoje.

„Janukovyčius turi pajusti, kad jam gresia ne tik sankcijos. Taip pat raginu Užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių, pirmininkaujantį JTO Saugumo tarybos posėdžiui, kad ir Saugumo tarybos formatas būtų išnaudotas tam, jog būtų sustabdytas kraujo praliejimas“, - sakė A.Kubilius.

Žinių radijo laida „Pozicija“ transliuojama darbo dienomis 8.05 val.

Žinių radijas