aA
Kijeve nerimsta milicijos ir protestuotojų susirėmimai. Nepaisant to, šalies prezidentas Viktoras Janukovyčius kol kas nesiima realių veiksmų tam, kad būtų sustabdytas smurtas Kijevo gatvėse.
Viktoras Janukovyčius
Viktoras Janukovyčius
© AFP/Scanpix

Trečiadienį paskelbtoje savo kalboje V. Janukovyčius dėl visų neramumų kaltina opoziciją.

„Brangūs tėvynainiai, kartu išgyvenome daug išbandymų, bet šiandienos išbandymas veikiausiai yra pats sunkiausias iš visų. Tačiau ir jį turime kartu pergyventi. Neturėdami žmonių mandato, neteisėtu būdu, pažeisdami Ukrainos konstituciją, visi – drįsiu pasakyti – politikai, griebęsi pogromų, padegimų ir žudymo, mėgino užgrobti valdžią.

Opozicijos lyderiai ignoravo pagrindinius demokratijos pamatus – valdžia pasiekiama ne gatvėse ar maidanuose, bet rinkimų apygardose. Riba buvo peržengta tuomet, kai jie paragino žmones griebtis ginklų. Tai buvo šiurkštus įstatymo pažeidimas“ – kalbėjo V. Janukovyčius. 

Grasina teismais

Savo kalboje V. Janukovyčius grasina teismais protestus kursantiems asmenims.

„Įstatymo pažeidėjai turi stoti prieš teismą, kuris nustatys jų kaltės lygį. Tai nėra asmeninė mano prerogatyva, bet mano, kaip konstitucijos saugotojo, pareiga garantuoti šalyje taiką, ramybę tarp žmonių ir teisingumą visais atžvilgiais. Tuo remdamasis, dar kartą raginu opozicijos lyderius, tvirtinančius, kad jie siekia taikaus krizės sprendimo, - atsiriboti nuo radikalių elementų, kurie siekia kraujo praliejimo ir konfliktų su teisėsaugos agentūromis. Tuo atveju, jei atsiriboti nenorima, jie privalo pripažinti, kad palaiko radikalus“ – pareiškė prezidentas. 


www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.