aA
Seimo narys Egidijus Vareikis artėjančioje knygų mugėje pristatys pirmąją savo poezijos knygą apie meilę.
Egidijus Vareikis
Egidijus Vareikis
© DELFI / Valdas Kopūstas

Knygą E. Vareikis dedikuoja žmonai Rozvitai Vareikienei, prieš kurią praėjusiais metais smurtavo apsvaigęs nuo alkoholio. Politikas vėliau keletą mėnesių gydėsi, grįžo dirbti į parlamentą ir galiausiai išleido poezijos veikalą.

„Eilėraščių rašymas nėra mano pagrindinė veikla ar pragyvenimo šaltinis, juos rašau savo malonumui. Kartas nuo karto juos publikuodavau savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ar kokia ypatinga proga perskaitydavau į kokį renginį susirinkusiems žmonėms“, - pranešime spaudai cituojamas E. Vareikis.

Anot poezijos knygą „Mano meilės laiškai“ išleidusio politiko, pagrindinės temos, kurios vyrauja jo eilėraščiuose yra meilė ir atgaila.

„Kurdamas savo poeziją jaučiuosi labai laisvas, man įtakos nedaro jokios kryptys ar srovės. Tiesiog rašau tai, kad man pačiam patinka“, - apie poezijos knygos gimimą, kuris sutampa su žmonos Rozvitos gimtadieniu pasakoja E. Vareikis.

DELFI primena, kad E. Vareikis praėjusiais metais pakliuvo į keletą kontraversiškai vertinamų situacijų. Pernai gegužę neblaivų Seimo narį tramdė policija. Parlamentaras du kartus sudavė žmonai per veidą ir vieną kartą spyrė. Vėliau Seimo narys su žmona susitaikė.

Tuomet E. Vareikio žmona R. Vareikienė sakė, kad tokia situacija susiklostė, nes vyras alkoholio išgėrė po trejų metų abstinencijos.

Po kiek laiko parlamentaras neblaivus bandė patekti į lėktuvą ir išskristi į Romoje vykusį Tarptautinį katalikų įstatymų leidėjų tinklo renginį. Nuvykęs į renginį Romoje E. Vareikis laiku iš jo negrįžo, o su juo susisiekti negalintys artimieji paskelbė paiešką. Seimo narys buvo surastas Kopenhagoje.

Po visų šių incidentų E. Vareikis nusprendė gydytis. Politikas keletą mėnesių nesilankė Seime.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.