aA
Vilniuje į pasieniečių pasalą pateko sostinės gyventojas, kuris į Naujininkų rajone esantį angarą iš savo automobilio krovė kontrabandinius rūkalus. Dabar jam gresia bauda iki 20 tūkst. litų ir netekti automobilio.
Vilniuje į pasalą pateko cigaretes į angarą atvežęs vilnietis
© VSAT

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informuoja, kad antradienį Vilniaus rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai surengė pasalą prie vieno sandėliavimui skirto angaro Vilniaus Naujininkų rajone. Netrukus prie jo privažiavo automobilis „Opel Astra“. Jo vairuotoją pasitiko iš angaro išėjęs vyras. Pasieniečiai matė, kad iš automobilio į angarą vairuotojas pradėjo krauti į juodą polietileną supakuotus nešulius. Kitas vyras jam nepadėjo, o tik stebėjo iškrovimą.

Tuomet VSAT pareigūnai pradėjo sulaikymą. Automobilio atvairavęs vyras, kaip vėliau paaiškėjo, 30-metis sostinės gyventojas, iškart pakluso pasieniečių komandoms ir nebandė nei bėgti, nei priešintis.
Angare buvęs irgi 30-metis vilnietis bandė pabėgti, tačiau buvo pasivytas ir sulaikytas.
Asmens apžiūros metu pasieniečiai pas „Opel Astra“ vairuotoją rado 10 tūkst. litų.

Suskaičiuota, kad jis į angarą atvežė 3979 pakelius cigarečių „Winston Blue“ su baltarusiškomis cigaretėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus mokesčius, yra apie 30 tūkst. litų.
Cigaretes atvežusiam vilniečiui už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pradėta administracinės bylos teisena. Už tai gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir automobilio konfiskavimas. Šią bylą nagrinės teismas.

Angare buvęs vyras teigė nieko nežinojęs apie atgabento krovinio turinį.

Po apklausos abu vilniečius VSAT pareigūnai paleido. Cigaretės, automobilis bei pinigai saugomi Vilniaus rinktinėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.