aA
Policija sako turinti reikalingus įrankius užtikrinti rinkimų skaidrumą - dėl tokio pobūdžio nusikalstamų veiksmų galima atlikti kriminalinės žvalgybos veiksmus, tai gerokai palengvins pareigūnų darbą renkant ir tikrinant gautą informaciją.
Protesto akcija prieš balsų pirkimą
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Tai policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis pabrėžė per susitikimą pirmadienį su Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovu Zenonu Vaigausku, kuriame aptartas pasirengimas gegužę vyksiantiems prezidento ir Europos Parlamento rinkimams.

Pasak policijos pranešimo, VRK pirmininkas pateikė informaciją apie rinkimus, supažindino su naujausiais teisės aktais. Per susitikimą pasikeista nuomonėmis dėl rinkimų skaidrumo užtikrinimo, aptartos bendradarbiavimo kryptys, galimos grėsmės.

Policija prašo ir visuomenės prisidėti prie skaidresnių rinkimų. Turintieji išankstinės informacijos apie galimus rinkimų pažeidimus, papirkimus, ją visą parą galima pranešti Policijos departamento prie pasitikėjimo telefonu.

Įstatymas numato, kad asmuo už trukdymą pasinaudoti rinkimų teise gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną, Europos Parlamento - gegužės 25 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.