aA
Šiaurės Korėjos sportininkai nedalyvauja Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse. Prisiminę izoliuotą valstybę, apie slidinėjimą tikrai niekas nepagalvoja.
Egzotiškiausias pasaulyje slidinėjimo kurortas
© AFP/Scanpix

Būtent todėl kelionių organizatoriai naują Šiaurės Korėjos Masik Passo slidinėjimo kurortą vadina egzotiškiausiu pasaulyje, rašo CNN.

Kangvono provincijoje esantis viešbutis ir slidinėjimo kurortas – vienintelis šioje šalyje, jis atidarytas šių metų sausio 1 d.

Šių metų pradžioje CNN korespondentas Simonas Cockerellis buvo vienas pirmųjų slidinėjimo kurorto ir pasidalijo savo įspūdžiais.

Na o neseniai žurnalistė Jean Lee vyko į minėtą kurortą slidinėti snieglente.

Ją nustebino kurorto įrangos mastas. Žurnalistė turėjo progos pabendrauti su eiliniais Šiaurės Korėjos gyventojais, nes jos „prižiūrėtojai“ neslidinėjo.

Pchenjanui nepavyko surengti vasaros olimpinių žaidynių, 1988 m. jos vyko Seule (Pietų Korėja).

Gal Masikas rodo Šiaurės Korėjos intenciją dar kartą pabandyti laimę, kai pietinė kaimynė rengs žaidynes 2018 m.

S. Cockerellio teigimu, Masik Pass – prabangus ir komfortabiliai įrengtas slidinėjimo kurortas.

Jame – 11 slidinėjimo trasų, dviejuose viešbučio pastatuose – 120 kambarių, baseinas, barai, kavinės, biliardo stalai, karaokės kambarys ir sauna.

Vietiniai gidai kalba angliškai, bet patys neslidinėja, tad norint susikalbėti su slidinėjimo instruktoriais reikės vertėjų.

Anot S. Cockerellio, slidinėjimo kurortas akivaizdžiai pritaikytas vietiniams, nors per turizmo agentūras atvyksta ir šiek tiek užsieniečių.

„Nustebino slidinėjančių Šiaurės Korėjos gyventojų skaičius, turint omenyje, kad iki kurorto atidarymo šalyje buvo viena slidinėjimo trasa tolimoje, sunkiai pasiekiamoje vietovėje“, – pasakojo S. Cockerellis.

Užsieniečiai negali tiesiogiai užsisakyti kelionės į Masik Passą, jie turi kreiptis į turizmo agentūras ar vykti su grupe.

„Žinome, kad apie Masik Passą yra daug prieštaringų atsiliepimų. Tai labai brangus statybų projektas, daugeliui iš ekonominės pusės jis atrodo abejotinas“, – rašė S. Cockerellis.

Austrų ir prancūzų kompanijos atsisakė tiekti keltuvus Šiaurės Korėjai.

Net neutralioji Šveicarija pavadino Masik Pass propagandiniu projektu, kaip rašoma „Washington Post“. Kurorte veikia Kinijoje pagaminti keltuvai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.