aA
Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Generalinė prokuratūra pasitinko įgyvendindama netikėtą sumanymą – atvykę prie prokuratūros nuo Šeimyniškių g. pusės, vilniečiai ir miesto svečiai galėjo pamatyti, kaip šis įžymusis pastatas atrodo pasipuošęs didžiule, net 777 kvadratinių metrų ploto, Lietuvos trispalve.
Generalinė prokuratūra sužibo Lietuvos trispalve
© DELFI / Tomas Vinickas

Įspūdinga trispalvė bangavo per 72 prokuratūros pastato langus nuo devintojo iki pat antrojo aukšto ir sutemus buvo matoma iš gana toli.

Sumanymas įgyvendintas pastato languose esantiems nedideliems šviestuvėliams pritaikius specialius spalvinius filtrus. Juos, iš paprasčiausių kanceliarinių gaminių, pasigamino ir languose sudėjo patys prokuratūros darbuotojai. Nepaisant to, kad sutemus pastatas atrodė išties įspūdingai, priversdamas praeivius stabtelėti ir net nufotografuoti netikėtą reginį, viso projekto kaina nustebino savo kuklumu – 17 litų 64 centai.

Sekmadienį, švenčiant Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, nuo 18.30 val. iki 19.30 val. vilniečiai ir miesto svečiai buvo kviečiami kviečiami įsiamžinti šios išskirtinės vėliavos fone.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.