aA
Penktadienį 17.08 val., Klaipėdos policijai paskambinęs pilietis pranešė, kad Šernų miško kelyje prie jo sustojo itin purvinas BMW su vokiškais valstybiniais registracijos numeriais. Pranešėjas teigė, kad BMW vairuotojas buvo akivaizdžiai girtas.
Sudaužyto BMW vairuotojas vokietis, norėjęs iškasti senelio palaikus, naktį kovėsi su apsaugininkais
© DELFI (P.Sadausko nuotr.)

Pareigūnams skambinęs žmogus sakė, kad BMW vairuotojas vokiškai pasiteiravo, kur čia yra Liepoja – jam reikalingas keltas į Vokietiją. Pranešėjas vairuotojui nurodė kryptį link Jakų žiedo, link Palangos ir apie tai informavo policiją.

Ilgą laiką apie BMW nieko nebuvo girdėti, tačiau tas pats automobilis staiga atsidūrė saugomoje „Klasco“ teritorijoje.

Apie tai, kad pro nuleistą užkardą pravažiavo automobilis BMW, AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos“ apsaugos darbuotojai policijai pranešė 19.34 val.

Apsaugos darbuotojų teigimu, prie saugomų vartų privažiavusio BMW vairuotojas tai anglų, tai vokiečių kalba vis bandė išsireikalauti leidimo įvažiuoti į teritoriją. Anot pranešusiojo, vairuotojas teigė žinąs, kad čia kažkur, už užkardo, yra Liepoja. Ten esą bus ir keltas į Vokietiją.

Apsaugai besiaiškinant situaciją, vokietis staiga paspaudė greičio pedalą ir, nepaisydamas užkardo, įvažiavo į teritoriją. Ten jo gaudynės tęsėsi.

Kadangi vairuotojas buvo agresyvus ir karingai nusiteikęs, policijai pareikalavus nesutiko geruoju išlipti iš sudaužytos mašinos, jį teko tramdyti elektros šoku.

Iš pradžių alkoholio matuokliu pusamžis užsienietis tikrintis atsisakė. Jis išvežtas blaivytis į komisariatą.

Neaišku kur išdužo priekinis BMW stiklas, apgadinta dešinė automobilio pusė, nes užkardas per incidentą apgadintas nebuvo.

Klaipėdos policijos pareigūnai pasirūpino vertėja, kuri vokiečiui paaiškino apie laukiančią atsakomybę pagal Lietuvos Respublikos įstatymus. Tada Heinrichas F. W. L. , gimęs 1957 m., sutiko pasitikrinti alkoholio matuokliu, kurio rezultatas nustebino pareigūnus - 0.00 prom. alkoholio.

Keisti užsieniečio pokalbiai nesiliovė. Vyras aiškino, kad Lietuvoje jis norįs išsikasti senelio palaikus ir parsivežti į Vokietiją.

Pareigūnams toks žmogaus elgesys sukėlė įtarimų, ar žmogus neturi problemų su sveikata.

Kadangi jis „Klasco“ užkardo neapgadino, kas nors pretenzijų dėl kitų incidentu kelyje nepareiškė, pilietis buvo blaivus, po išverstu paaiškinimu  pasirašė, buvo nutarta vokietį paleisti. Tada jis paprašė, kad kelių policijos budėtojas nuvežtų jį į 5 žvaigždučių viešbutį. Kadangi tokio Klaipėdoje nėra, jis buvo palydėtas iki 4 žvaigždučių viešbučio "Amberton Klaipėda". 

Tačiau ilgai čia Heinrichas neužsibuvo, nes susimušė su viešbutyje esančio naktinio klubo "Dr. Who" apsaugininku. Policija iškvietimą gavo 3.02 val. Vokietis buvo pristatytas į policijos komisariatą, jam surašytas administracinių teisių pažeidimų protokolas už nedidelį chuliganizmą, o paskui jis buvo paleistas į laisvę  pagrūmojus pirštu, kad taip nederamai nesielgtų naktį, kai visi tokiu laiku mylisi arba miega.

Tačiau iš policijos paleistas nuotykių ištroškęs vokietis nenurimo. Kitas iškvietimas, kad viešbučio bare - kavinėje reikalinga policijos pagalba, gautas 6.45 val.  Šį kartą piliečiui policija pasiūlė savo apgyvendinimo paslaugas. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Kai atsibus, jo lauks pokalbis per vertėją - jam bus paaiškinta, kad muštis su apsaugininkais nevalia, koliotis su viešbučio darbuotojomis taip pat negalima, vairuoti sudaužytą BMW draudžiama, pagaliau Lietuvoje niekas
savavališkai kapų nekasinėja ir giminaičių palaikų automobilio bagažinėse nesivežioja, o taip pat teks patirti, kad Klaipėda, tai ne Liepoja, tai skirtingų valstybių miestai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.