aA
Penktadienį Panevėžio apygardos teismas paskelbė išteisinamąjį nuosprendį Kauno pareigūnų byloje. Praėjusių metų rugsėjį Panevėžio miesto apylinkės teismas buvo pripažinęs policijos pareigūnus Rasą Kairienę ir Egidijų Kuckailį kaltais dėl netinkamo savo pareigų atlikimo ir skyręs 4680 litų baudą kiekvienam.
Panevėžio teismas neįžvelgė ryšio tarp pareigūnų pažymos ir iš L. Stankūnaitės atimtos dukters
© DELFI / Kiril Čachovskij

Teismas informuoja, kad pirmos instancijos teismo nuosprendį apygardos teismui apskundė abu nuteistieji, nukentėjusioji Laimutė Stankūnaitė, civiliniai atsakovai baudžiamojoje byloje – Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos.

Apeliacinius skundus išnagrinėjęs aukštesnysis teismas nuosprendyje konstatavo, kad Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai Egidijus Kuckailis ir Rasa Kairienė nepažeidė teisės aktų, kurių pažeidimu jie buvo kaltinami.

Teismas taip pat pažymėjo, kad tarp pareigūnų atliktų veiksmų, t. y. pažymos D. Kedžiui išdavimo, ir pasekmių, t. y. vėliau priimtos Kauno miesto apylinkės teismo nutarties uždrausti L. Stankūnaitei matytis su dukra, nėra priežastinio ryšio.

Priėmęs išteisinamąjį nuosprendį, teismas paliko L. Stankūnaitės civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo nenagrinėtą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.