aA
15 metų laisvės atėmimo bausmė už itin žiaurų žmonos nužudymą ir dar vieneri metai – už neatliktą bausmę, iš viso – 16 metų laisvės atėmimo. Tokį verdiktą penktadienį Klaipėdos apygardos teisme išgirdo 38 metų Klaipėdos rajono gyventojas, teismo pripažintas pavojingu recidyvistu.
Už visuomenę sukrėtusią itin žiaurią žmogžudystę - 15 metų nelaisvės
© DELFI / Valdas Kopūstas

Anksčiau jau 5 kartus teistą P. V. teismas pripažino kaltu dėl bejėgiškos būklės itin žiauraus šeimos nario nužudymo, paskirdamas pirmus 5 metus bausmę atlikti kalėjime, o likusią dalį – pataisos namuose.

Valstybės kaltintojas, Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aurelijus Stanislovaitis prašė kaltininkui skirti subendrintą 17 su puse metų laisvės atėmimo bausmę.

Po nuosprendžio paskelbimo surengtoje trumpojoje spaudos konferencijoje prokuroras sakė, jog teismo sprendimas yra pagrįstas ir teisėtas – nuteistajam skirtas didesnis nei sankcijoje numatytos bausmės vidurkis.

Primintina, kad šis įvykis bei jo pasekmės sukėlė didžiulį rezonansą visoje šalyje, nes keturių mažamečių vaikų motina buvo nužudyta po to, kai 2013 m. vasario 11 d. vakare ji skambino bendruoju pagalbos telefonu, kviesdamasi policijos pareigūnus, kad šie apgintų ją nuo galimos vyro agresijos. Skambinusioji pranešė, kad jos vyrui teismo sprendimu yra uždrausta artintis prie jos, tačiau jis nevykdo šio sprendimo, yra atvykęs į jų sodybą Klaipėdos r. Lūžgalių kaime ir gali prieš ją smurtauti. Laiku nesulaukusi policijos pagalbos, moteris buvo nužudyta, praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra..

Dėl netinkamo reagavimo į moters pagalvos šauksmą, dviem Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Operatyvaus valdymo grupės pareigūnams pareikšti kaltinimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo.

Policininkų byla jau buvo pradėta nagrinėti Klaipėdos rajono apylinkės teisme, tačiau teismui ją sugrąžinus prokuratūrai neva dėl netinkami surašyto kaltinamojo akto, prokuratūra nutartį apskundė. Klaipėdos apygardos teismas prokuratūros skundą patenkino, nurodydamas rajono teismu tęsti minėtos bylos nagrinėjimą. Teismo posėdis numatytas vasario 26 d.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.