aA
Jungtinių Valstijų rytuose ketvirtadienį siautusi smarki žiemos audra davė sunkaus monotoniško darbo milijonams žmonių, tačiau keletui ji tapo tragiška – tarp jų vienai besilaukiančiai moteriai, kurią mirtinai sužalojo sniego valymo mašina.
Smarki pūga pražudė nėščią moterį, kūdikį pavyko išgelbėti
© Reuters/Scanpix

Kaip praneša JAV žiniasklaida, 16–18 žmonių žuvo per audrą, praeitą naktį atnešusią smarkų snygį į rytinius miestus ir privertusią nutraukti federalinių institucijų darbą Vašingtone.

Viena aukų yra 36 metų nėščia moteris, kurią vienoje automobilių stovėjimo aikštelėje Niujorke kliudė ir užmušė sniego valymo mašina. Jos kūdikį pavyko išgelbėti atlikus cezario pjūvį, tačiau jo būklė tebėra sunki.

Tuo tarpu Vašingtone sniege rastas negyvas vienas vietos psichiatrinės ligoninės pacientas, nurodė meras Vincentas Gray.

JAV Nacionalinė orų tarnyba perspėjo, kad smarkus snygis tęsis šiaurės rytų regione, tačiau „pradės mažėti nuo pietų į šiaurę penktadienį paryčiais“.

Tūkstančiai keleivių įstrigo didžiuosiuose oro uostuose, tokiuose kaip Atlantos ir Niujorko, kurie buvo uždaryti. Dulleso tarptautinis oro uostas pranešė, kad jame prisnigo 35 centimetrus.

Apie 6 500 skrydžių buvo visiškai atšaukti, o dar per 3 800 – atidėti.

Beveik 800 tūkst. namų ir verslo įmonių liko be elektros 11-oje rytinių valstijų, iš jų 340 tūkst. – Šiaurės ir Pietų Karolinoje, ketvirtadienio popietę paskelbė Energetikos departamentas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.