aA
Jai – dar tik 29 metai, bet ji jau pagimdė 5 vaikus. Tačiau nė vieno vaiko nėra jos namuose – du mažamečius socialiniai darbuotojai uždarė į vaikų globos namus, o kiti su skirtingais tėvais gyvena užsienyje.
Aliona Sosnova
Aliona Sosnova
© DELFI / Kiril Čachovskij

Ji – Aliona Sosnova, skandalingai pagarsėjusios Vilniaus lesbietės Ritos Babraitytės dukra.

Neseniai ištekėjusi ir pas savo mylimąjį Pavelą Sosnovą į Švenčionių rajoną gyventi persikrausčiusi A. Sosnova ketvirtadienio pavakarę buvo atvežta į Vilniaus rajono apylinkės teismą – ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo atliekantys pareigūnai moterį ir jos vyrą prašė suimti dviem mėnesiams.

Prokurorės Vidos Bracevičienės prašymą išnagrinėjęs teisėjas Alfredas Juknevičius prašymą patenkino iš dalies – A. Sosnova už grotų praleis mėnesį, o jos sutuoktinis – 20 dienų.

Daugiau kaip mėnesį ieškoti ir į policiją vengę atvykti sutuoktiniai buvo sulaikyti antradienį po ilgai trukusių paieškų – jiems buvo pareikšti įtarimai. Abu įtariamieji kategoriškai neigia savo kaltę, nors visų įvykio, dėl kurio yra įtariami, detalių negali paaiškinti – buvo girti.

Pasak prokurorės, įtariama, kad Sosnovai dar praėjusių metų gruodžio 11-osios vakarą, apie 23 val., Vilniaus rajone sunkiai sužalojo savo draugę – išgertuvių metu moteris buvo daužoma kumščiais ir spardoma. Sunkiai sužalotai moteriai medikus iškvietė kaimynė.

„A. Sosnovos, įtariama, padarytas sužalojimas yra sunkus, nes nukentėjusiajai diagnozuotas kraujo išsiliejimas po smegenų dangalu, dėl ko buvo iškilęs pavojus gyvybei – tai yra sunkus nusikaltimas, už kurį baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo iki dešimt metų“, – sakė prokurorė V. Bracevičienė.

Pasak jos, įtarimai kol kas pateikti tik sutuoktiniams, nors vos tragiškai nepasibaigusiose išgertuvėse dalyvavo ir daugiau asmenų.

„Įtariama, kad pagrindinius veiksmus apdarė Aliona, kai išgertuvių metu kilo konfliktas dėl vaikų, kurie yra išvežti į globos namus dėl neva kažkokio įskundimo ir, aišku, girtumo – alkoholis dažniausiai sąlygoja sunkių nusikalstamų veikų padarymą“, – pažymėjo ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti prokurorė.

Pasak jos, įtariamieji įvykio metu buvo stipriai išgėrę ir to net neneigė. „Pagal bylos duomenis, jie girtavo visą dieną“, – pažymėjo ji.

Pirminiais duomenimis, konfliktas kilo dėl to, kad A. Sosnova savo draugei, kurios namuose girtavo, ėmė priekaištauti, jog ši Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojams ją esą įskundė kaip nerūpestingą motiną ir dėl to iš jos buvo paimti vaikai.

Ar iš tikrųjų nukentėjusioji socialiniams darbuotojams pranešė apie galimai nerūpestingą motiną, ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai dar aiškinasi.

A. Sosnova, jos motina R. Babraitytė, šios mylimoji Regina Morozaitė bei Erika Barkauskaitė šiuo metu yra teisiamos ir kitoje baudžiamojoje byloje dėl jaunos vilnietės nesunkaus itin žiauraus sveikatos sutrikdymo bei laisvės atėmimo.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad praėjusių metų rugsėjo 21-osios vakarą su Živile S. viename bendrabučio, esančio sostinės Birutės g., kambaryje tuo metu gyvenusi A. Sosnova nusprendė paskambinti R. Marozaitei, su kuria jos mama R. Babraitytė palaikė artimus santykius.

A. Sosnova jai pasakė, kad kambario draugė reiškia nepasitenkinimą dėl R Marozaitės ir R. Babraitytės seksualinės orientacijos, be to, piktinosi, kad jos dažnai išgėrinėja.

Šio pokalbio metu A. Sosnova pasiūlė jos kambario draugę už tai sumušti ir išvaryti iš namų.

Įniršio apimtos R. Marozaitė ir R. Babraitytė netrukus atvyko į bendrabutį – čia Živilei S. buvo surengtaegzekucija. Kerštaudamos už nepasitenkinimą merginos savo aukai sudavė ne mažiau kaip 15 smūgių į veidą ir kitas kūno dalis. Kad maža nepasirodytų, R. Morozaitė „pademonstravo“ ir daugiau, ką sugeba: nukentėjusiąją suėmė už plaukų ir jos galvą trenkė į lovos atlašą bei spintelę ir po ranka pasitaikiusiu aerozoliniu buteliu ėmė talžyti šiai per galvą.

Maža to, ji netrukus nusprendė Živilę S. dar labiau pakankinti – įkaitino lygintuvą ir juo ėmė deginti veidą bei rankas.

Egzekucijos metu merginos paskambino kitai savo draugei – E. Barkauskaitei ir jos paprašė atvažiuoti į bendrabutį, nes planavo su savo auka „pasivažinėti“.

Apie 1 val. nakties, kai E. Barkauskaitė atvyko į Žvėryną, merginos savo auką išvedė į lauką, užrišo akis, surišo rankas ir įsodinusios į automobilį prievarta nuvežė į mišką prie Žaliųjų ežerų. Čia Živilė S. toliau buvo mušama – nukentėjusioji vėliau pareigūnams prisipažino, kad R. Marozaitė ir R. Babraitytė jai sudavė ne mažiau kaip 5 smūgius kojomis.

Sumušta ir lygintuvu apdeginta mergina buvo palikta miške. Živilė S. tik po kelių valandų surado kelią prie Žaliųjų Ežerų ir išsikvietė pagalbą. Kai į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai, nukentėjusioji buvo taip išsigandusi, kad šiems net nieko nenorėjo pasakoti. „Man nuo to bus dar tik blogiau“, – sakė ji.

Vis dėlto, policijos pareigūnėms pavyko Živilę S. prakalbinti: ji papasakojo, jog draugė supyko, kai šiai pasakė, jog nepritaria draugystei tarp moterų.

Ji taip pat pasakojo, kad į mišką atvežusios merginos jai grasino, jog nužudys, tačiau Živilei S. pavyko jas perkalbėti: „Meldžiau jų atleidimo“.

„Tiek to, dar jauna, tegul gyvena“, – vienos iš moterų žodžius pareigūnams citavo nukentėjusioji.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.