aA
Kauno apygardos prokuratūra gavo specialistų išvadas dėl Justino Maciulevičiaus psichinės būklės. 21 metų vaikinas įtariamas itin žiauria žmogžudyste – praėjusių metų rugsėjo pabaigoje Kaišiadorių apylinkėse buvo mirtinai užbadytas taksistas.
Justinas Maciulevičius
Justinas Maciulevičius
© DELFI montažas

Žiaurus nusikaltimas buvo įvykdytas be jokios dingsties. Tai sukėlė įtarimų dėl J. Maciulevičiaus psichinės būklės. Tačiau medikų išvada aiški – įtariamasis psichinėmis ligomis neserga, savo veiksmus galėjo kontroliuoti ir, jei bus pripažintas kaltu, turės atsakyti už nusikaltimą.

Iš pradžių vaikinui planuota skirti psichiatrinę ekspertizę, tačiau su J. Maciulevičiumi bendravę medicinos specialistai nusprendė, kad ji nėra reikalinga.

„Su juo dirbę specialistai nustatė, kad jis suvokia savo elgesį, todėl psichiatrinė ekspertizė nereikalinga“, - DELFI teigė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Kauno apygardos prokuroras Vytautas Gataveckas.

Veikė vienas

Iškart po nusikaltimo J. Maciulevičius pripažino savo kaltę. V. Gataveckas teigia, kad įtariamojo poziciją nesikeičia ir jis prisipažįsta nužudęs taksi vairuotoją.

Iškart po nusikaltimo kilo dvejonių, ar J. Maciulevičius nusikaltimą galėjo įvykdyti vienas. Jau gautos biologinių ir pirštų antspaudų tyrimo išvados – visi tyrimai rodo, kad J. Maciulevičius veikė vienas.

Iki šiol nėra gautos teismo medicinos eksperto išvados dėl aukos lavono. Tiriama, ar žaizdos kūne sutampa su nusikaltimo įrankiu. Šios išvados netrukus turėtų pasiekti prokuratūrą. Tuomet byla bus perduota teismui.

Dešimtys dūrių

DELFI primena, kad žiaurus nusikaltimas įvykdytas naktį iš rugsėjo 26-osios į 27-ąją Kaišiadorių apylinkėse.

Pagal J. Maciulevičiaus iškart po nusikaltimo pateiktą versiją, jis įvykio išvakarėse dalyvavo išgertuvėse. Apie 2 val. nakties vaikinas išėjo į lauką parūkyti. Įtariamasis aiškino, kad esą būdamas girtas sugalvojo pramogą – pavažinėti taksi ir pabėgti nesumokėjus.

Išsikvietęs taksi J. Maciulevičius paprašė važiuoti link sodų bendrijos. Atvykus vaikinas išlipo iš taksi sakydamas, kad nori nusišlapinti. Taksi vairuotojas 59 metų V. K. paprašė vaikino sumokėti. Abu vyrai išlipo iš mašinos ir kilo konfliktas.

Teigiama, kad J. Maciulevičius net 31 kartą peiliu smogė taksi vairuotojui, net 11 smūgių - į galvą. Taksi vairuotojas mirė įvykio vietoje.

Vėliau vaikinas sėdo į taksi automobilį ir bandė važiuoti. Tačiau teisių neturintis buvęs Lietuvos kariuomenės savanoris nuvažiavo netoli – vos už kelių kilometrų nesuvaldytas „Dacia Logan“ vertėsi ir įstrigo pakelės griovyje. Vaikinas pėsčiomis patraukė namo, o netrukus buvo sulaikytas pareigūnų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.