aA
Vyriškas seksas Vilniaus pataisos namuose vos nesibaigė žmogžudyste – tualete pamatęs besimylinčius du kalinius, kitas nuteistasis pagrasino, jog apie tai papasakos visiems įkalinimo įstaigos gyventojams. Kai viesulo greičiu pradėjusių sklisti kalbų nepavyko užčiaupti, intymių santykių turėjęs vyras nusprendė nužudyti „pasakorių“.
Teisme – garsių kalinių pasakojimai apie vyrišką seksą Vilniaus pataisos namuose
© Shutterstock nuotr.

Tokios aplinkybės paaiškėjo teismui išnagrinėjus baudžiamąją bylą, kurioje anksčiau šešis kartus teistas 54 metų Vilkaviškio gyventojas Kęstutis P. buvo pripažintas kaltu dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo ir grasinimo nužudyti.

Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad dar anksčiau pavojingu recidyvistu pripažintas Kęstutis P. už pataisos namuose įvykdytus nusikaltimus papildomai turės atlikti metų aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę – subendrinus su anksčiau paskirtu nuosprendžiu, vyras dabar kalės keturis metus tris mėnesius.

Be to, teismas nusprendė, kad pataisos namuose bausmę atliekančiam Žanui S., kuris byloje buvo pripažintas nukentėjusiuoju, jis turės sumokėti 400 litų neturtinės žalos atlyginimą.

Teismo išnagrinėtoje baudžiamojoje byloje yra ne viena garsi pavardė, tačiau jų žiniasklaida negali skelbti, nes tai yra susiję su dviejų kalinių teise į seksualino apsisprendimo laisvę – tegalima pasakyti, kad oraliniu būdu kalėjimo tualete buvo patenkintas ne vieną bylą „užsidirbęs“ garsus sukčius Rikas J. iš Vilniaus, o jį tenkinęs Kęstutis P. pasikėsino nužudyti Žaną S., kuris buvo pasamdęs nusikaltėlį, turėjusį jo sugyventinę apkrėsti ŽIV.

Buvo priblokštas, kai besimylinčius kalinius pamatė tualete

Bylos duomenis, incidentas pataisos namuose įvyko praėjusių metų gegužės 23-osios rytą, kai apie 7.35 val. Kęstutis P. lokalinio sektoriaus kieme tyčia savadarbiu atsuktuvu kartą dūrė Žanui S. į krūtinę, tačiau šiam spėjus ją užsidengti, buvo sužalotas rankos dilbis.

Pasak teismo, Kęstutis P. taip pat grasino Žaną S. nužudyti, o šis turėjo pakankamą pagrindą manyti, kad grasinimas bus įvykdytas.

Ši istorija prasidėjo viena diena anksčiau, nei buvo sužalotas Žanas S. – jis teisme pasakojo, kad gegužės 22-osios vakarą su už nužudymą nuteistu draugu Eugenijumi B. išėjo parūkyti, kai pamatė, jog Kęstutis P. į tualetą nusivedė ne kartą už sukčiavimus teistą Riką J.

„Rikas J. neslepia, ir visi pataisos namuose žino, kad jis yra gėjus“, – sakė savo meilužę ŽIV apkrėsti norėjęs klaipėdietis.

„Jie užėjo į vieną kabiną, todėl parūkę iš smalsumo nuėjome pasižiūrėti, – pasakojo Žanas S. – Eugenijus B. mane pakėlė, virš durų pamačiau, kaip Rikas J. stovi atsirėmęs nugara į duris, o Kęstutis P. pritūpęs laikė rankomis šiam sėdmenis, buvo užsimerkęs, jo burnoje buvo Riko J. lytinis organas“.

Žanas S. neslėpė, kad toks vaizdas jį pribloškė, todėl sušuko: „Kęstai, ką darai?“.

„Tada jis atsistojo, pradėjo sakyti, kad čia nieko nebuvo, o Rikas J. tik juokėsi“, – teisme prisiminė Žanas S.

Nusprendęs papasakoti apie įvykius tualete, sulaukė grasinimų

Vyras teigė, kad apie tai, ką matė tualete, nusprendė papasakoti kitiems kaliniams.

„Paskui mane pasikvietė Kęstutis P. ir prašė niekam nesakyti, teisinosi, jog esą Rikui J. tepė užpakalį, nes norėjo santykiauti“, – teisme Žanas S. teigė, kad nusprendė netylėti, todėl Kęstutis P. pagrasino, jog, jeigu šis šnekės, „važiuos specialiu etapu“, kas kalinių žargonu reiškia, jog su medicininiais neštuvais.

Žanas S. teigė, kad apie tai, ką matė tualete, nusprendė papasakoti ir pataisos namų administracijai, tačiau nesuspėjo – kitą rytą buvo padurtas.

„Ryte išėjau į lauką, kai priėjęs Kęstutis P. paklausė, kodėl toliau šneku apie tai, ką mačiau, – sakė jis. – Pasakiau, kad netylėsiu ir pasakysiu administracijai – tada Kęstutis P. išsitraukė įrankį ir juo dūrė man į širdies sritį – spėjau užsidengti ranka, todėl pradūrė tik rankos dilbį“.

Pasak nukentėjusiojo, Kęstutis P. jam dar pagrasino: esą jei ne čia, tai laisvėje pripjaus.

Kęstutis P.: jokio sekso nebuvo, norėjau susipažinti su Riko J. mama!

Tuo metu Kęstutis P. teisme pateikė visai kitokią įvykių versiją, tačiau pripažino, jog su Riku J. buvo tualete – esą šis pasisiūlė vaistais patepti skaudančią nugarą.

„Kai buvome tualeto kabinoje, pro viršų galvą įkišo Žanas S. ir pareiškė, kad mes užsiiminėjame lytiniais santykiais, nors to nebuvo, – sakė Kęstutis P. – Jis grasino, jog apie tai papasakos visiems, o paskui pasikvietė pasikalbėti – pareikalavo 600 Lt už tylėjimą. Aš nesutikau mokėti, todėl jis visiems ėmė pasakoti, ko nebuvo. Dėl to parašiau pareiškimą būrio viršininkui, tačiau jis manęs neizoliavo nuo kitų kalinių“.

Kęstutis P. pripažino dūręs atsuktuvu Žanui S., tačiau tik dėl to, jog šis kalbėjo esą nesamones – kalinys įsitikinęs, kad kiti nuteistieji siekia jį sužlugdyti morališkai.

„Negrasinau, kad jį nužudysiu, tik tada, kai jis pareikalavo pinigų, su ironija pasakiau, jog už 600 Lt jis gali nusipirkti karstą“, – teisme kalbėjo jis.

Nuteistasis sakė, kad kiti kaliniai jį ne kartą šantažavo pataisos namuose, reikalaudami pinigų. „Jie sakė, kad jeigu nemokėsiu, paskelbs informaciją, jog Riką J. vaišindavau cigaretėmis už seksą“, – sakė Kęstutis P.

Tiesa, jis neslėpė, kad kartais Rikui J. duodavo cigarečių, nes šis yra žadėjęs jį supažindinti su savo motina.

Kad su Kęstučiu P. tualete turėjo intymių santykių, teisme patvirtino Rikas J. Kad jis „gali santykiauti ir su vyrais, ir su moterimis“, patvirtino ir vienas įkalinimo įstaigos prižiūrėtojas.

„Tokios kalbos buvo pataisos namuose“, – sakė pataisos namų darbuotojas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.