aA
Trečiadienį Vilniaus policija sulaikė dvi čigones raganas. Abi įtariamos sukčiavimu. Abi ilgai ir be gailesčio mulkino jaunas vilnietes, patikėjusias, jog yra prakeiktos. Iš jų apgavikės išviliojo apie 64 tūkst. litų.
Po susitikimo su kapelionu Vilniaus policininkai sučiupo dvi raganas
© Vilniaus apskr. VPK nuotr.

Vasario 12-osios rytą Vilniaus 1 policijos komisariato kriminalistai sulaikė čigonę M. S. (gim. 1973 m.). Šis tyrimas buvo vykdomas nuo praėjusių metų rudens, kai į policiją kreipėsi 1986 m. gimusi vilnietė. Ji pareigūnams papasakojo, kad iš pažįstamų sužinojusi apie burėją, nusprendė susitikti su ja. Burėja iškart "nustatė", jog moteris yra prakeikta. Prakeiksmas esą labai galingas - prakeikta ne tik jaunoji moteris, bet ir jos artimieji, būsimieji vaikai ir t.t.

Ragana pažadėjo prakeiksmą nuimti. Tam reikėjo daug magiškų seansų, nes panaikinus vieną prakeikimą vis paaiškėdavo, kad yra dar vienas (pasirodo, moterį buvo "prakeikę" ir kaimynai, ir giminaičiai, ir draugai, ir t.t.).

Moteris su burtininke susitikinėdavo įvairiausiose vietose: kapinėse, ligoninėje, bažnyčiose. Tai tęsėsi 3-4 mėnesius. Per tą laiką prigąsdinta moteris čigonei atidavė ne tik pinigus (ji ištekėjusi, dirbanti, šeima turėjo santaupų), bet ir auksinius papuošalus, drabužius, kt. Iš viso ragana iš jos išviliojo pinigų ir daiktų už 36 tūkst. litų.

Ieškoti apgavikės buvo sudėtinga - apgautoji nežinojo jos vardo, telefono numerio (čigonė telefonus nuolat keisdavo ir aukai skambindavo pati). Vis dėlto kriminalistams pavyko nustatyti įtariamąją ir trečiadienį ji atsidūrė už grotų.

Taip sutapo, kad trečiadienio pavakarę į policiją kreipėsi kita jauna vilnietė, nukentėjusi nuo kitos čigonės raganos.

Apie 16 val. į policiją kreipėsi 1988 m. gimusi vilnietė.
Ji pareiškė, kad nuo 2013-ųjų vasaros iki vasario 12 d. nepažįstamai čigonei per keletą kartų atidavė 28 tūkst. litų, kad ši panaikintų prakeiksmą.

Šią apgavikę surasti buvo nesunku, tą patį vakarą S. O. (gimusi 1961 m.) atsidūrė areštinėje.

 Nukentėjusioji papasakojo, kad irgi kreipėsi pas čigonę, iš pažįstamų išgirdusi, kad ji yra burėja. Šioji irgi iškart "diagnozavo" prakeiksmą ir aptiko juodosios magijos pėdsakų.

Ragana iš aukos pinigus viliojo ne tik prakeikimo panaikinimui, bet ir savo pačios gydymui - ji jaunai moteriai pripasakojo, kad prisiimdama jos nuodėmes sunkiai susirgo.

Ši moteris santaupų neturėjo, todėl, gąsdinama čigonės, vis giliau klimpo į greitųjų kreditų liūną. Per pusmetį ji apgavikei atidavė 28 tūkst. litų. Nežinia, kiek tai dar būtų tęsesi, jei ne apgautosios giminaičiai. Sužinoję apie jos finansines bėdas, artimieji ją iškvotė. Kai moteris papasakojo apie prakeiksmą ir raganą, giminaičiai liepė jai kreiptis į policiją.

Trečiadienį moteris turėjo raganai eilinį sykį sumokėti. Šįkart voką su pinigais buvo liepta įmesti į pašto dėžutę. Kriminalistai surengė pasalą ir sulaikė įtariamąją, kai ji pasiėmė pinigus.

Paklausus, ar sulaikytos raganos neprakeikė pareigūnų, Vilniaus 1 policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus 1 poskyrio viršininkas Andžejus Jankevičius atsakė, kad sulaikius čigonus visada sulekia jų giminaičiai ir paeiliui prakeikinėja pareigūnus, todėl jie prie to pripratę ir tai jų neveikia. "Mes prakeikimams atsparūs", - juokėsi poskyrio viršininkas.

Be to, kelios dienos prieš šių raganų sulaikymą komisariate lankėsi policijos kapelionas. Todėl kriminalistams raganų kerai buvo nepavojingi, juokavo pareigūnai. 

Manoma, kad šios įtariamosios yra apgavusios ir daugiau žmonių. Policija prašo nukentėjusiųjų paskambinti į Vilniaus 1 komisariatą tel. (8 5 ) 271 7604.

Po susitikimo su kapelionu Vilniaus policininkai sučiupo dvi raganas
© Vilniaus aps. VPK nuotr.


Po susitikimo su kapelionu Vilniaus policininkai sučiupo dvi raganas
© Vilniaus aps. VPK nuotr.


Po susitikimo su kapelionu Vilniaus policininkai sučiupo dvi raganas
© Vilniaus aps. VPK nuotr.


Po susitikimo su kapelionu Vilniaus policininkai sučiupo dvi raganas
© Vilniaus aps. VPK nuotr.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.