aA
Prieš buvusius Prezidento rinkimus Dalią Grybauskaitę visomis įmanomomis išgalėmis - parašų rinkimu, agitavimu ir netgi tortų rinkimų štabui kepimu - rėmusi vilnietė Veronika Lipeikienė nusisuka nuo savo favoritės. Ir tai daro su trenksmu - grąžina prieš penkerius metus iš prezidentės gautą padėkos raštą.
Dalia Grybauskaitė lankosi Vilniaus Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninėje
Dalia Grybauskaitė lankosi Vilniaus Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninėje
© DELFI / Kiril Čachovskij

„Lietuvos rytas“ rašo, kad juoda katė tarp šalies vadovės ir buvusios konservatorės V. Lipeikienės perbėgo netiesiogiai kelis kartus.

Tačiau sprendimą atsisakyti padėkos rašto medikė priėmė po triukšmingo D. Grybauskaitės apsilankymo apšiurusioje Vilniaus infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninėje. Tuomet D. Grybauskaitė išsakė kritiką sveikatos apsaugos ministrui socialdemokratui Vyteniui Andriukaičiui, o šie garsūs priekaištai ir vizitas buvo įvertinti kaip politikės rinkimų šou.

„Jeigu prezidentė skelbia norinti pakviesti ministrą daugiau dirbti, kodėl bent jau negalėjo jo pakviesti į ligoninę vykti kartu. Kokia čia diskusija, jeigu prezidentė diskutuoja pati su savimi? Vargu ar galima rimtą problemą išspręsti važinėjant atskirai ir rengiant tokius parodomuosius šou,- piktinosi buvusi odontologė V. Lipeikienė. Konservatorius prieš metus palikusi moteris sakė, kad teigiamai vertina dabartinio ministro veiklą. - Man V. Andriukaitis nei brolis, nei dėdė. Bet esu medikė ir matau, kiek jis nuveikė per labai trumpą laiką. Reikia viską vertinti objektyviai, nepaisant to, kokių esame politinių pažiūrų.“

Nuoskaudos dėl šalies vadovės vilnietei ėmė kauptis ir anksčiau. Buvusios tremtinės dukrai nepatiko tai, kad šalies vadovė knygų mugėje parodė dėmesį leidyklai, išleidusiai istoriko Alfredo Rukšėno knygą. Su autoriumi ir leidykla V. Lipeikienė bylinėjasi teismuose. Moteris reikalavo, kad A.Rukšėnas paneigtų kai kuriuos savo monografijos teiginius apie įvykius Papilėje, kurie žeidžia ją ir jos motinos Onos Puskunigienės garbę bei orumą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.