aA
Lenkų spauda pranešė, kad 25 metus už grotų praleidęs garsiausias lenkų pedofilas žudikas Mariuszas Trynkiewiczius antradienį vakare paleistas į laisvę. Šią žinią patvirtino Žešovo kalėjimo administracija.
Garsiausias Lenkijos pedofilas žudikas į laisvę žengia bijodamas aukų artimųjų linčo teismo
© DELFI / Valdas Kopūstas

Išeinant jam buvo perduoti motinos atsiųsti 5 tūkst. zlotų ir Lenkijos Teisingumo ministerijos kalinių pagalbos fondo žieminiai drabužiai.

M. Trynkiewiczius nuteistas už tai, kad 1989 metais Piotrkovo Tribunolo mieste žiauriai nužudė keturis paauglius. Jam buvo skirta mirties bausmė, tačiau Lenkijoje panaikinus mirties nuosprendžius, bausmė buvo pakeista 25 metais kalėjimo.

Radijas RMF FM praneša, tikriausiai žudikas pakeis savo tapatybę, gal būt ir išvaizdą, nes bijosi nužudytų paauglių artimųjų linčo teismo.

Trečiadienį Varšuvoje surengtoje spaudos konferencijoje Lenkijos Vidaus reikalų ministras Bartlomejus Sienkiewiczius pranešė, kad M. Trynkiewiczius bus saugomas ištisą parą, siekiant išvengti galimo kraujo praliejimo.

Piotrkowo Tribunolo miesto policija yra pasiruošusi galimiems išpuoliams. Į šį miestą gali sugrįžti pedofilas, nes ten jis augo, padarė savo žiaurius nusikaltimus, ten iki šiol gyvena ir jo motina.

DELFI.lt