aA
Kalėjime septynerių metų bausmę atliekanti buvusi Ukrainos premjerė ir partijos „Batkivščyna“ (Tėvynė) lyderė Julija Tymošenko pasirengusi dalyvauti viešuose debatuose su prezidentu Viktoru Janukovyčiumi apie padėtį šalyje.
J. Tymošenko iškvietė V. Janukovyčių į „dvikovą“
© AP/Scanpix

„Aš kreipiuosi į Viktorą Janukovyčių: jeigu jis nori viešų debatų – aš pasirengusi visavertei diskusijai apie taktinius ir strateginius žingsnius Ukrainai iš krizės išvesti“, – tokius J. Tymošenko žodžius paskelbė trečiadieni jos spaudos tarnyba.

Nuteistoji pabrėžė, kad jai nesvarbu, kur ir kokiu pavidalu vyktų tokie debatai ir ar būtų jie siejami su rinkimais.

„Pavyzdžiui, debatai galėtų vykti vaizdo konferencijos būdu mano kalėjimo palatoje ligoninėje, kurioje yra tam reikalui įranga“, – pažymėjo J. Tymošenko.

J. Tymošenko 2011 metais buvo skirta septynerių metų laisvės atėmimo bausmė už įgaliojimų viršijimą. Didelę dalį bausmės laiko ji atliko saugoma kalėjimo ligoninėje, į kurią pateko dėl nugaros negalavimų.

Buvusios premjerės gydymo taktiką nustato vokiečių gydytojai iš klinikos „Charite“ Berlyne.

Anksčiau pats V.Janukovyčius į televizijos debatus kvietė opozicinės partijos UDAR lyderį Vitalijų Klyčko, bet šis pareiškė, jog tokie debatai būtų įmanomi tik tuo atveju, jei V. Janukovyčius „atsistatydintų“. Tuomet prezidento rinkimų kampanijos metu tokie debatai būtų galimi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.