aA
Vasario 11 d. Rytų Indijos didžiausiame mieste Kalkutoje atidaryta lietuviškų pašto ženklų paroda "Lietuvos miestų ir miestelių herbai". Paroda skirta Lietuvos valstybės atkūrimo dienai.
Kalkutoje atidaryta lietuviškų pašto ženklų paroda
© Organizatorių archyvas

"Ryškiausi valstybės simboliai dažnai būna ir patys mažiausi - monetos, banknotai ar pašto ženklai", - susirinkusiems Kalkutos verslo, politikos ir kultūros atstovams teigė Lietuvos ambasadorius Indijoje Laimonas Talat-Kelpša.

"Šioje parodoje Lietuvą pristatome per jos miestų ir miestelių simboliką, kuri ne tik atspindi mūsų krašto istoriją, bet ir regionų įvairovę, čia gyvenančių žmonių viltis ir lūkesčius", - sakė Lietuvos ambasados vadovas.

Svečiams pristatyti 40 pašto ženklų, vaizduojančių Lietuvos miestų ir miestelių herbus. Parodą suruošti padėjo AB Lietuvos paštas, o Kalkutoje ambasados partneriu tapo garsus vietos verslininkas Arvindas Sukhanis, kurio tėvas laikomas vienu didžiausių Indijos filatelijos pasaulio autoritetų.

Renginio garbės svečias buvo Vakarų Bengalijos transporto ir sporto reikalų ministras Madanas Mitra, taip pat dalyvavo Kalkutoje akredituoti užsienio šalių diplomatai ir į parodą iš Delio specialiai atvykęs Gruzijos ambasadorius Indijoje.

Lietuvos ambasada Indijoje Kalkutoje organizuoja jau ne pirmą renginį. Praėjusių metų lapkritį Kalkutos universitete surengtas seminaras, skirtas legendinio lietuvių keliautojo Antano Poškos veiklai Indijoje paminėti, o šių metų balandį planuojama pristatyti Lietuvos teatrą Kalkutos tarptautiniame teatrų festivalyje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.