aA
Dviejų jaunų merginų linksmybės sostinės naktiniame klube „Pabo Latino“ baigėsi baudžiamąja byla – padauginusios alkoholio jos taip įsijautė į savo vaidmenis, kad „į darbą“ paleido savo rankas: kitoje kompanijoje buvusias merginas apdraskė ir apipešiojo, o studentui iš Ispanijos išmušė priekinius dantis.
Berta Bačiulytė (dešinėje) ir Simona Babinskaitė
Berta Bačiulytė (dešinėje) ir Simona Babinskaitė
© DELFI / Tomas Vinickas

Per incidentą populiariame sostinės klube nukentėjo ir legendinis vaikų ansamblio vadovas, vokalo pedagogas Alfonsas Penikas – viena merginų į jį šlystelėjo taurę raudono vyno.

„Nieko tokio, išdžiuvo, ne tokių incidentų man teko matyti“, – prisipažino merginoms jokių pretenzijų neturintis A. Penikas.

Vokalo mokytojas yra tik liudytojas baudžiamojoje byloje, kurioje jauna motina – 26 metų Berta Bačiulytė ir jos 21 metų draugė Simona Babinskaitė kaltinamos sutrikdžiusios viešąją tvarką bei sukėlusios nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Merginoms iškeltą baudžiamąją bylą trečiadienį atvertė Vilniaus miesto apylinkės teismas. Tiesa, teisėjas Arūnas Budrys net negalėjo jos pradėti nagrinėti – kaltinamosios iš anksto nepasirūpino advokatais, o be jų nenorėjo, jog būtų pradėtas bylos nagrinėjimas.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais yra pripažinti trys asmenys – teisės ir medicinos mokslus studijavusios merginos ir Vilniuje lietuvių kalbą studijavęs ispanas. Jie kaltinamosioms yra pareiškę ieškinius ne tik dėl turtinės, bet ir neturtinės žalos atlyginimo – atitinkamai 5, 7 ir 15 tūkst. Lt.

Be to, didžiausią sumą prašantis priteisti studentas iš Ispanijos mano, kad jam turi būti atlygintos išlaidos, patirtos dėl gydymo, kai jam buvo išmušti dantys.

Nukentėjusieji teismui nurodė, kad dėl incidento naktiniame klube patyrė ne tik sužalojimus, bet ir pažeminimą prieš čia buvusius draugus, bendradarbius.

Kodėl siautėjo naktiniame klube, kaltinamosios DELFI nenorėjo pasakoti – savo poziciją jos žada išsakyti teisme.

Bylos duomenimis, incidentas „Pabo Latino“ įvyko dar 2011-ųjų spalio 9-osios rytą, apie 3.30 val. - nuo alkoholio apsvaigusi S. Babinskaitė kelis klientus apipylė alkoholiu, o vėliau griebė vienai nukentėjusiajai už plaukų, tuo metu B. Bačiulytė kitai merginai savo ilgais nagais apdraskė veidą bei smogė į galvą.

Po to viena iš kaltinamųjų metė tuščią butelį šampano į vaikiną, buvusį su merginomis – šiam buvo nuskelti du dantys, dar vienas buvo sužalotas.

Už nusikaltimus, kurie yra inkriminuojami merginoms, baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.