aA
Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį patekusį Kauno miesto tarybos narį Valį Venslovą leista suimti 10 parų laikotarpiui.
Į korupcijos skandalą įsipainiojusį Kauno tarybos narį V. Venslovą teismas leido suimti
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Tokią kardomąją priemonę vienam iš Kauno socialdemokratų lyderių antradienį skyrė Kauno apylinkės teismas.

STT pirmadienį atliko kratą UAB „Kauno vandenys“, kuriose dirbo Kauno miesto tarybos socialdemokratų frakcijos seniūnas V. Venslovas. UAB „Kauno vandenys" generalinis direktorius Linas Baltrėnas DELFI patvirtino, kad pirmadienį buvo sulaikyti mažiausiai keturi asmenys, tarp jų - ir V. Venslovas.

„Situacija yra tokia, kad atliekamas ikiteisminis tyrimas. Esu pasirašęs pasižadėjimą, kad daugiau informacijos teikti negaliu. Kai bus užbaigtas tyrimas, kai medžiaga bus perduota teismui - tada bus galima kalbėti", - DELFI teigė L. Baltrėnas.

Iš viso buvo sulaikyti keturi su UAB „Kauno vandenys“ susiję asmenys, tačiau suimti prašyta tik V. Venslovą.

V. Venslovas ėjo UAB „Kauno vandenys“ technikos direktoriaus pareigas. DELFI šaltiniai teigė, kad STT susidomėjimo socialdemokratas sulaukė dėl galimo kyšininkavimo.

Jau anksčiau, kuomet politikas vadovavo savivaldybės įmonei „Kauno gatvių apšvietimas“, jo pavardė buvo minima galimose korupcinėse istorijose.

DELFI primena, kad tai ne pirmas skandalas, į kurį įsivelia Kauno socialdemokratų lyderiai - jau du kartus STT vizitų sulaukė socdemų deleguoti Kauno vicemerai.

Praėjusių metų pabaigoje visiškai girtas darbo vietoje sučiuptas Vasilijus Popovas. Šiuo metu vyksta buvusio vicemero Kęstučio Kriščiūno teismas - politikas kaltinamas korupciniais veiksmais.

Kalbama, kad šie skandalai gali būti susiję su Kauno socialdemokratų vidaus konfliktais, kurie aštrėja artėjant savivaldos rinkimams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.