aA
Prezidento rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas ketina dalyvauti Nepriklausomybės akto signataras Rolandas Paulauskas.
Rolandas Paulauskas
Rolandas Paulauskas
© DELFI / Valdas Kopūstas

Paklaustas, kiek balsų ketina sulaukti pirmajame rinkimų ture, R. Paulauskas teigė, kad viskas priklausys nuo rinkėjų darbų. „Jei jie nepasižiūrės, ką mes jau esame pasiūlę, balsų kiekis bus vienoks, bet jei pažiūrės ir palygins - galima tikėtis kitokių rezultatų“, – teigė R. Paulauskas.

Vyriausioji rinkimų komisija jau įregistravo 10 kandidatų į prezidentus: Alfredą Aliukevičių, Zigmantą Balčytį, Liną Balsį, Kristiną Brazauskienę, Dalią Grybauskaitę, Antaną Mickevičių, Artūrą Paulauską, Bronį Ropę, Jurijų Subotiną, Artūrą Zuoką.

Neaišku, ar savo kandidatus turės partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

VRK paskelbtame pasirengimo valstybės vadovo rinkimams grafike numatyta, kad politinės kampanijos dalyvių registravimas baigiasi vasario 20 d. ir prasideda oficialus pretendentų būti kandidatais registravimo procesas. Pretendentais galės tapti tik tie, kurie bus laiku įsiregistravę politinės kampanijos dalyviais.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną. Jei reikės antrojo turo, jis vyks gegužės 25-ąją ir sutaps su rinkimais į EP.

www.lrt.lt