aA
Apie 40 tūkstančių litų mokesčių mokėtojams kainuos skubotas Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorės Ilonos Žukaitės atleidimas. Generalinis prokuroras Darius Valys nesilaikė būtinų terminų.
Darius Valys
Darius Valys
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

„Lietuvos rytas“ rašo, kad dėl asmeninių problemų ir didelio darbo krūvio pasitraukti balandį sumaniusi prokurorė greitai persigalvojo. Įstatymas leidžia persigalvojimui trijų kalendorinių dienų terminą po pasiprašymo atleisti.

Tačiau D.Valys prašymą patenkino per kelias valandas.

I.Žukaitė persigalvojo, tačiau jos niekas nelaukė, teko kreiptis į teismą. Generalinė prokuratūra nenorėjo grąžinti jos ir po Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimo. Tačiau grąžinti į darbą vasarį privertė Vyriausiasis administracinis teismas.

Per septynis mėnesius nuo 14 tūkst iki apie 40 tūkst. išaugo ir suma, kurią kartu su bylinėjimosi išlaidomis I.Žukaitei turės sumokėti Generalinė prokuratūra.

Prokurorė ne iš karto gavo ir darbo vietą, įsižeidusi dėl gainiojimo svarsto dar kreiptis ir dėl moralinės žalos kompensavimo bei sutrikdytos sveikatos.

Kalbėdama su dienraščiu prokurorė negailėjo kritikos D. Valio kompetencijai. „D.Valys viešai aiškino, kad po jo reformų vienas prokuroras vidutiniškai kontroliuoja 35 ikiteisminius tyrimus. Aš tuo metu kontroliavau 133“, – prisiminė I.Žukaitė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.