aA
Pirmadienį apie 15.15 val. Vilniuje, Dzūkų g. nuo miesto pusės dideliu greičiu lėkęs „Audi A6“ išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, užšoko ant šaligatvio, šonu rėžėsi į kapinių tvorą, pavažiavęs dar apie 20 metrų parbloškė iš mokyklos šaligatviu ėjusią dešimtmetę.
Ant šaligatvio dešimtmetę partrenkęs ir pabėgęs „Audi“ vairuotojas pasidavė policijai
© DELFI / Ainis Gurevičius

Mergaitė nuo smūgio perskrido per automobilį ir nukrito kitoje jo pusėje. Po to "Audi" nulėkė nuo šaligatvio, kliudė visureigį „Mercedes ML 270“ (pastarojo vairuotojas dar spėjo sureaguoti, todėl jo mašinai apgadintas tik bamperis).

"Mercedes" vairuotojas iškart puolė prie sužalotos mergaitės. O „Audi A6“ dar pavažiavo kelis šimtus metrų, tačiau buvo priversta sustoti, mat prakirstos visos automobilio padangos, išbėgo automobilio skysčiai.

Liudininkų teigimu, automobiliu važiavo du jauni vyrai. Išlipę iš "Audi", jie nusinešė priekinį bamperį su numeriu (tačiau automobilio gale numeris liko). Jiedu paspruko į laukus vedančia J. Bielinio gatve.

Atvykę medikai mergaitę išvežė į ligoninę. Pirminiais duomenimis, mergaitei lūžo ranka ir diagnozuotas smegenų sukrėtimas. Bet vėliau pareigūnai iš medikų sužinojo, jog sužalojimai nėra tokie rimti, kaip atrodė iš pradžių - mergaitė iš ligoninės išleista gydytis namuose.

„Mercedes“ vairuotojas nenukentėjo.

Įtariamųjų ieškojo kinologas su šunimi, tačiau paieška buvo bevaisė.

J. Bielinio gatvės gyventojas DELFI sakė, kad du jauni, girti vyrai rusiškai klausė, ar galima pas jį kieme palikti bamperį. Šiam atsisakius, vyrai jį nusinešė. Vėliau bamperis su numeriais rastas numestas pačiame J. Bielinio gatvės gale.

Apie 20.20 val. pabėgęs "Audi" vairuotojas pasidavė policijai - pats atvyko į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Čigonas (gim. 1984 m.) į komisariatą atėjo neblaivus. Jis pareigūnams pareiškė gėręs po to, kai pabėgo iš įvykio vietos - esą "iš nervų".

Iš šio žmogaus vairuotojo pažymėjimas atimtas jau anksčiau.

Pirmadienio vakarą jis sulaikytas ir perduotas Kelių policijos pareigūnams.

Pareigūnams jis teigė esą pasiduoti policijai jį įkalbėjusi žmona. Tačiau policininkai dar nėra įsitikinę, kad vairavo būtent šis žmogus, neatmetama, kad jis galbūt prisiima svetimą kaltę. Automobilis priklauso kitam asmeniui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.