aA
Pietų Korėja ir JAV, nepaisydamos Pchenjano pasipiktinimo paskelbė, kad kasmetės karinės pratybos vyks vasario 24 - balandžio 18 dienomis, skelbia BBC.
Nepaisydamos Pchenjano protesto JAV ir Pietų Korėja pranešė apie karinių pratybų pradžią
© DELFI (S.Berlinsko nuotr.)

Pchenjanas praėjusią savaitę įspėjo dėl planuojamų pratybų ir pareiškė, jog tai yra "karo manevrai".

Pirmadienį jungtinių pajėgų vadovybės paskelbtame pranešime teigiama, kad karinės pratybos "Key Resolve" ir "Foal Eagle", kurios apima oro, sausumos ir karinio jūrų laivyno pajėgas, prasidės vasario 24 dieną.

"Key Reslove" yra svarbios pratybos, skirtos sustiprinti Korėjos Respublikos ir JAV aljanso pasirengimą", - sakė jungtinių pajėgų vadovybės vadas generolas Curtis Scaparrotti. Praėjusiais metais pratybos lėmė įtampos suintensyvėjimą Šiaurės Korėjai pagrasinus branduoliniu smūgiu ir nutraukus tiesioginę karinę liniją su Seulu.

Šiaurės Korėjos nacionalinės gynybos komitetas praėjusią savaitę pagrasino atšaukti planuojamą šeimų susivienijimą, jeigu bus surengtos šios pratybos.

Pranešama, kad Šiaurės ir Pietų Korėjų vyriausybės sutarė dėl šeimų, išskirtų per 1950-1953 metų Korėjos karą, susitikimo vasario 20 dieną Kumgango kalnų kurorte, Šiaurės Korėjoje, netoli nuo demilitarizuotos zonos.

Pietų Korėjos gynybos ministerijos atstovas sakė pirmadienį, kad Šiaurės Korėja puikiai žino, jog Seulo ir Vašingtono pratybos yra kasmet rengiami gynybiniai manevrai, todėl negalima jų sieti su šeimų susitikimu.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.