Galiausiai visa tai perpildė kantrybės taurę ir vietoj to, kad rašyčiau straipsnį apie meningito gydymo gaires, nusprendžiau trumpai išlieti savo mintis apie Moniką.

Kas ji tokia? Dažnam gali kilti klausimas, ypač kai televizijos ekrane po pavarde atsiranda jos specialybė, o gal tai reikėtų pavadinti ypatybe - „Facebook“ sensacija. Kas ji tokia? Tokia sensacinga ir iškalbinga, mano galva, kartais ironijos nesuprantanti ir iš savęs nesugebanti pasijuokti, 162 intelekto koeficientą turinti Lietuvos laukų gražuolė, go-go šokio meistrė, daugelio merginų guru, top modelis (tiesa, kiek žemoka šiam užsiėmimui) Monika Šalčiūtė?

Atsakymo neturiu, nors ir teko girdėti tokį klausimą iš vyresnių tačiau negalėjau jiems nieko atsakyti, teko suktis paprastais paaiškinimais kaip „ji populiari Facebook'e“, „ją seka daug žmonių“. Bet po tokių paaiškinimų tekdavo aiškinti toliau - ką reiškia populiari, ką reiškia tas sekimas (ypač po tarptautinio pokalbių pasiklausymo skandalo aukščiausiuose įvairių šalių sluoksniuose). Ir belieka nuraminti klausinėtojus, jog ją seka su jos pačios žinia, kiek kitaip nei Angelą Merkel.

Tad Monika Šalčiūtė, internetinėje erdvėje per savaitę pasirodanti kiek (?)... kokius 10-12 kartų (??) ir vis kitose televizijose ar žurnaluose savo itin aukštą IQ švaisto tokioms, mano galva, nesąmonėms. Gerai, kad IQ yra poligenetinis (todėl iš dalies įgimtas) dalykas, tad, Monika, tu jo neiššvaistysi, na bent jau neturėtum (gera žinoti, ar ne?). Tik gaila, kad tokio aukšto intelektinio koeficiento (taip, šis žodis rašomas su OE) asmuo stebina aplinkinius įvairiausiais pasisakymais.

Anekdotai apie lenkus? Na, taip, žinoma, draugų tarpe gali svaidytis tokiais juokeliais, bet internetinėje erdvėje, kai turi tiek daug seklių, kurie gaudo kiekvieną tavo žodį... Purvais aptaškyti kitus žmones toje pačioje internetinėje erdvėje? O taip pat neįkainojami pasisakymai televizijoje (...) ar itin informatyvios laidos vedimas.... Skelbtis turint tokį didelį protą, patyrus tiek daug išbandymų gyvenime (nesvarbu, kad tau tik kiek...20?), didžiuotis savo kūnu ir šlovinti jį kaip didžiausią savo pliusą, irgi neatrodo tikra.

Miela Monika, išduosiu paslaptį – manau, protingos mergaitės taip nesielgia (...). Nežinau, ką tavo artimieji mano apie tavo pasisakymus, apie tavo veiklą ir tavo gabumus. Esu tikras, tu gražiai šoki ir... Ką čia dar pasakyti, na, esi neaukšta ir simpatiška mergina. Tai va.

O kas liečia kitus gabumus... Mano nuomone, kalbėjimo maniera - stačiokiška, iš savęs pasijuokti nemoki, o ironiškas žvilgsnis į save daro neįveikiamu. Vargu, jog tu turi tą 162 intelekto koeficientą, kurį apsiskelbei turinti, tad gal net nereikėtų taip daryti, nes didžioji dalis Vilniaus, ką čia Vilniaus, Harvardo ir Cambridge'o universitetų studentų prunkštelėjo į kumštį tai išgirdę, o Thomas Edison'as apsivertė savo kape, Stephen'as Hawking'as pradėjo vaikščioti (lai jis man atleidžia), o Albert'ui Einstein'ui vėl pradėjo plakti širdis, nes jų IQ yra žemesnis.

Bet aš nesakau (nesakau, kad niekas nesako, gal ir sako kažkas, bet aš - nesakau), jog tu kvaila, tu tiesiog esi ypatinga (angliškas terminas „special“), ir nereikia dėl to įsižeisti, tiesiog vertink gyvenimą realiai, koks jis yra, o pilkoms masėms tikrai gali pavizginti uodegytę, bet dalis pilkos masės vis vien supranta, kas yra tikra ir amžina, o kas yra „fake“ (liet.netikra) ir dingsta „in the blink of an eye“ (liet. akimirksniu). Tad kas tu esi, Monika? O dar svarbiau, kuo tu nori būti?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!