aA
Siekdama pagerbti žuvusiųjų Rygos prekybos centre atminimą, Vyriausybė nutarė Lietuvoje paskelbti gedulą lapkričio 24 dieną, sekmadienį.
Sekmadienį Lietuvoje paskelbtas gedulas dėl tragedijos Rygoje
© DELFI / Kiril Čachovskij

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo  bei su šiuo įstatymu susijusio nutarimo nuostatomis, Ministrų kabinetas nustatė, kad lapkričio 24 dieną nuo 7 iki 22 valandos prie, virš ar ant valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų, kitų įstaigų, įmonių ir organizacijų, taip pat gyvenamųjų namų iškeliama Lietuvos valstybės vėliava su gedulo ženklu.

Nelaimė Rygoje ketvirtadienį nusinešė mažiausiai 32 žmonių gyvybes, gelbėjimo darbai tęsiami iki šiol. Tarp žuvusiųjų yra trys gelbėtojai.

Lietuvos prezidentė, premjeras ir Seimo vadovybė pareiškė užuojautą dėl nelaimės.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius penktadienį užuojautos žodžiais pradėjo savo komentarus žiniasklaidai po Lietuvos vyriausybės strateginio komiteto posėdžio.

"Savo ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės vardu leiskite pareikšti nuoširdžią užuojautą žuvusiųjų artimiesiems ir Latvijos žmonėms dėl tragiškos nelaimės ir žmonių žūties Rygos prekybos centre. Reikšdamas didelę pagarbą Latvijos ministrui pirmininkui Valdžiui Dombrovskiui ir visiems Latvijos žmonėms, linkiu stiprybės ir ištvermės šią niūrią netekties valandą", - žurnalistams sakė Lietuvos premjeras.

Gedulas skelbiamas ir visose „Maxima“ parduotuvėse Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje. Kaip pranešė bendrovė „Maxima“, skelbiamas trijų dienų gedulas: parduotuvėse palaikoma rimtis, negroja muzika, išjungti kalėdiniai papuošimai ant parduotuvių fasadų, sustabdyta visa reklaminė bei įvaizdinė „Maxima“ komunikacija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.