aA
Vilniaus apskrities policijos pareigūnai ketvirtadienio vakarą gavo pranešimą, kad link Elektrėnų važiuoja visureigis, kurio vairuotojas, įtariama, neblaivus.
Advokatas Rimas Andrikis ir Petras Gražulis
Advokatas Rimas Andrikis ir Petras Gražulis
© DELFI / Valdas Kopūstas

Visureigis "Chevrolet" buvo sustabdytas kiek po 18 val. Pareigūnams patikrinus vairuotojo dokumentus paaiškėjo, kad tai - garsus advokatas Rimas Andrikis.

Jo paprašius pasitikrinti alkoholio matuokliu, advokatas neprieštaravo, tačiau rodmenys jam buvo gerokai nepalankūs - 1,86 prom. girtumas.

R. Andrikis DELFI sakė, kad gailisi dėl savo poelgio ir neketina ginčytis dėl savo kaltės.

"Esu tik žmogus, suklydau. Gailiuosi, kad taip gavosi", - sakė R. Andrikis.

Paklaustas, kur prisivaišino, advokatas nebuvo linkęs atvirauti.

Garsus advokatas dažnai bylose atstovauja ne mažiau garsiems asmenims - politikams, sportininkams. Pastaruoju metu jį samdė parlamentaras Petras Gražulis, kai Seime buvo svarstomas klausimas dėl neliečiamybės panaikinimo. R. Andrikis dalyvauja Darbo partijos byloje, atstovavo irkluotojui Arvydui Duonėlai, "tvarkiečiui" Evaldui Lementauskui bei daugeliui kitų ne mažiau žinomų asmenų.

Transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas vidutinis (nuo 1,51 iki 2,5 promilės), užtraukia baudą nuo dviejų tūkstančių iki trijų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinį areštą nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.