aA
Seimo konservatorių frakcijos seniūno pavaduotojas Sigitas Kaktys teigia, kad pašalinus iš partijos ekspremjerą Gediminą Vagnorių, jam atsivėrė kelias kurti naują partiją.
Tačiau S. Kaktys ragina G. Vagnoriaus šalininkus rimtai pamąstyti, prieš nusprendžiant atsiriboti nuo konservatorių.

Spaudos konferencijoje antradienį S. Kaktys, komentuodamas konservatorių partijos Priežiūros komiteto sprendimą iš partijos pašalinti G. Vagnorių, o kitiems jo šalininkams iki balandžio 15 pasiūlyta apsispręsti dėl narystės partijoje, teigė, kad tai "atveria galimybę G. Vagnoriui kurti savo partiją, jeigu yra tokie poreikiai".

Tačiau, pasak jo, žymiai geresnis būdas būtų buvęs, jei konservatorių partijos rėmuose G. Vagnorius ir jo šalininkai galėtų tarpusavyje aiškintis ir priimti sprendimus.

S. Kaktys teigė, kad jam "nuoširdžiai gaila dalies tų, kurie frakcijoje nesusigaudo ir nepažiūri į netolimą ateitį".

"Kuriant partiją, tiems žmonėms reikia labai gerai apgalvoti, kokia galimybė jiems yra pasireikšti būsimuose Seimo rinkimuose ir visame politiniame gyvenime. Aš manau, kad bendras darbas buvo žymiai prasmingesnis", kalbėjo S. Kaktys.

Komentuodamas G. Vagnoriaus pašalinimą iš partijos, S. Kaktys teigė, kad sprendimas buvo priimtas "dėl labai suprantamų motyvų - dėl politinės atsakomybės vengimo bei vengimo pripažinti klaidas".

Patys ekspremjero G. Vagnoriaus šalininkai sprendimą pašalinti jį iš konservatorių partijos įvertino kaip dar vieną žingsnį, tolstant nuo partijos rinkimų programos, bei atsisakymą siekti dialogo.

Kovo pabaigoje 12 ekspremjero G. Vagnoriaus šalininkų Seime atskilo nuo "motininės" konservatorių frakcijos ir susibūrė į Nuosaikiųjų (konservatorių) frakciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.