aA
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei žygiuojant link Europos krepšinio čempionato aukso didėja pavojus sveikatai. Ypač jei gyveni Saulėtekio studentų miestelyje. Čia ant galvos gali nukristi socializmo laikus menantis šaldytuvas.
Vilniuje studentai lietuvių pergalę pažymėjo šaldytuvo skrydžiu
© DELFI (E. Kniežauskas)

Per kiekvieną krepšinio čempionatą bene karščiausiai Lietuvos rinktinės krepšininkus palaiko Niujorku vadinamo šešiolikaaukščių komplekso gyventojai.

Ne tik po lietuvių pergalių, bet ir po pralaimėjimų bent valandą iš balkonų sklinda pergalės dainos, skanduotės, sproginėja petardos, o dūminiai užtaisai pasiekia net viršutinius aukštus.

Penktadienį Lietuvos rinktinei sutrypus Kroatijos krepšininkus, galiūnais pasijuto ir Saulėtekio alėjos 16 namo gyventojai.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai pro bendros virtuvės balkoną išmetė seną šaldytuvą.

Į įvykio vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai. Jie apklausė studentus.

Daug kalbesnis buvo pirmajame šešiolikto bendrabučio aukšte butą privatizavęs Vidmantas. Vyras yra seniausias Saulėtekio gyventojas, čia praleidęs jau 36 metus, tad krepšinio čempionatų metu padidėjęs „kritulių“ kiekis nebestebina.

„Svarbiausia, kad ne žmogus, o jų nemažai pro balkonus yra kritę“, – sakė Vidmantas.

Pašnekovas teigė, kad čempionatų metu jam jau įprasta naktį prabusti nuo garsaus trenksmo į žemę, šis čempionatas ne išimtis. Po ketvirtadienio rungtynių su Italijos rinktine, Vidmantas išėjęs į lauką rado šimtus išmestų popieriaus lapų. Vienas kitas konspektas mėtėsi dar penktadienį.

„Šiandien dar nieko, tik šaldytuvas, o vakar balta, balta buvo. Kaip žiemą, tiek buvo popieriaus išmetė. Prieš kelerius metus vos ne visos kieme pastatytos mašinos buvo sudaužytos krentančių daiktų“, – DELFI pasakojo gyventojas.

Paklaustas, ar nebaisu gyventi po bendrais studentų balkonais, Vidmantas patikino, kad ne. Jis teigė turėjęs ne vieną galimybę išsikraustyti, bet jauki aplinka jį verčia pasilikti miškų supamame Saulėtekyje.

„Čia savo vaikus užauginau, dabar auga ir anūkai. Prie triukšmo jau pripratau, čempionatų irgi“, – tikino pašnekovas.

Kiek kitokios nuomonės buvo jo žmona.

„Siaubas, kaip taip galima gyventi, kiekvieną dieną ką nors mėto, triukšmas nežmoniškas“, – sakė Vidmanto sutuoktinė.

Apie pusė dešimtos vakaro skanduotės ir pergalės dainos VGTU bendrabutyje jau buvo nurimusios, bet vakarėlis dar nesibaigė.

Studentų neišgąsdino policijos pasirodymas ir balkonuose žmonių buvo apstu, tik Marijono Mikutavičiaus „Tris milijonus“ pakeitė SEL kūriniai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.