aA
Kauno apygardos teismas antradienį baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaunietis Robertas Daugvila kaltinamas seksualiai išnaudojęs tris mažamečius vaikus. Teismas pripažino 59 metų vyrą kaltu ir septyneriems metams pasiuntė už grotų. Be to, vyriškis savo aukoms turės sumokėti po 5 tūkst. Lt.
Robertas Daugvilas
Robertas Daugvilas
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Kaltinamajame akte teigiama, kad R. Daugvila laikotarpyje tarp 2003 ir 2007 metų seksualiai prievartavo tris mažamečius globojamus vaikus – du berniukus ir mergaitę, kurių amžius svyravo nuo 2 iki 5 metų.

Kaip DELFI yra sakęs prokuroras Andrius Kiuršinas, vaikai apie patirtą seksualinę prievartą laikinųjų globėjų namuose papasakojo mokykloje pedagogams.

Tuo tarpu kaltinamojo žmona įsitikinusi, kad vaikai seksualinę prievartą galėjo patirti dar prieš patekdami į globėjų šeimą.

„Tai Kedžių išaskaluota tema. Vaikus globojome iš tokių šeimų, kuriuose buvo narkomanai, kapinių vagys, naktimis girtuokliaudavo, amoraliai elgdavosi. Aš pateiksiu teismui dokumentus – nuogus kūnus demonstruodavo. Ir vaikai į mūsų šeimą iš tokių šeimų patekę...“, - yra sakiusi Nijolė Daugvilienė.

Daugvilų šeimoje laikinąjį prieglobstį rasdavo eilė vaikų. N. Daugvilienė tikina, kad labai rūpinosi globotiniais – jei reikdavo, vesdavo ir pas logopedus, ir pas psichiatrus.

Moteris kategoriškai neigia, kad jos vyras galėjo prievartauti mažamečius.

„Aš pasakiau: jūs mano vyro tokiais žodžiais nevadinsite. Aš su savo vyru draugavau nuo 15 metų. Mes susituokėme, kai jam buvo 18 metų. Netrukus bus 40 metų, kai mes vedę. Aš pažįstu vyro kiekvieną gyslą. Mes likome taip apšmeižti... Ir viskas dėl tos eskaluotos Kedžių bylos“, - teigia N. Daugvilienė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.