aA
Seksualinio švietimo propaguotojai siekia, kad paaugliai žinotų, jog bet kokia seksualinė veikla iki 18 metų gali nuvesti į kalėjimą.
JAV Viskonsino valstijos įstatymai draudžia seksualinį santykiavimą nesulaukus 18 metų, o intymius prisilietimus prie asmens, jaunesnio nei 16 metų, įvardina kaip kriminalinį nusikaltimą. Tačiau daugelis paauglių beveik nieko nežino apie šiuos "pilnametystės" įstatymus, teigė Sue Mormann, Šeimos planavimo centro programų koordinatorė.

Pasak Mormann, daugelis galvoja, kad šešiolikmečiai yra pakankamai subrendę, kad galėtų pradėti seksualinę veiklą, ir tik mažoji dalis paauglių žino, kad septyniolikmečio ar septyniolikmetės santykiavimas su jaunesniu draugu ar drauge yra įstatymiškai draudžiamas.

Kitose valstijose pilnametystės įstatymai nėra tokie griežti.

Ajovos valstijoje pilnametystės amžiumi yra laikoma 16 metų, tačiau pilnamečiu gali būti ir 14-metis, tačiau tik tuo atveju, jeigu tarp partnerių amžiaus skirtumas ne didesnis kaip 5 metai. Pagal Minesotoje galiojantį įstatymą, pilnamečiais gali būti laikomi jau šešiolikmečiai, tačiau tik tada, kai jų partneris vyresnis ne daugiau kaip 2 metais.

Praeitą savaitę 17-metis jaunuolis už santykiavimą su 15-mete buvo apkaltintas ketvirto laipsnio seksualiniu nusikaltimu. Kitas 17-metis anksčiau taip pat buvo pripažintas kaltu dėl santykiavimo su 15-mete, kai jam buvo 16 metų. Liepos mėnesį šis jaunuolis buvo nuteistas 20 dienų laisvės atėmimo, nes dar kelios 15-metės prisipažino mylėjusios su juo oraliniu būdu. Pagal įstatymus jam grėsė net 20 metų laisvės atėmimo bausmė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.