aA
Čečėnijos vyriausiojo lauko vado Aslano Maschadovo atstovas Achmadas Sakajevas Vokietijos radijui "Deutsche Welle" pareiškė, kad čečėnų kovotojai prisiima atsakomybę už praėjusį mėnesį Ostankino televizijos bokštą nusiaubusį gaisrą.

Specialistai skaičiavo, kad per gaisrą smarkiai apgadinto Maskvos Ostankino televizijos bokšto renovacija Rusijos valstybei kainuos apie 40 mln. dolerių (160 mln. Lt).

Per kovos su terorizmu operaciją Šiaurės Kaukaze federalinės pajėgos neteko 23 sraigtasparnių.

Pasak Čečėnijos prezidento atstovo, bokštas buvo pasirinktas kovotojų taikiniu, nes "būtent iš jo Rusijai ir visam pasauliui skleidžiama antičečėniška propaganda".

"Gaisras televizijos bokšte buvo labai sėkminga mūsų specialiųjų dalinių akcija", - pabrėžė A.Sakajevas. Tuo tarpu Rusijos federalinė saugumo tarnyba antradienį pareiškė atmetanti bet kokią galimybę, kad čečėnų sukilėliai sukėlė gaisrą Ostankino televizijos bokšte.

Be to, čečėnų interneto tinklapyje kavkaz.org, kuriame jie paprastai paskelbia prisiimantys atsakomybę už naujus teroristinius išpuolius, taip pat neužsimenama, kad kovotojai gali būti susiję su gaisru televizijos bokšte.