aA
Atrodo, kad Lenkijoje gimdyti apkvaitusiai nuo alkoholio gimdyvei jau tampa tradicija. Vos ne kiekvieną mėnesį žiniasklaida praneša apie dar motinos įsčiose pagėrusius kūdikius. Apie tokį atvejį pranešė dienraštis „Fakt“.
Lenkijoje girta moteris pagimdė neblaivų kūdikį
© Shutterstock nuotr.

Varmijos ir Mozūrų vaivadijos Biskupco miestelio gyventoja 34 metų Dorota T. pradėjo gimdyti besilinksmindama prie laužo. Nežinia po kelinto butelio alaus, moteris pastebėjo, kad jos kūdikis veržiasi į pasaulį.

Motinos įsčiose jis praleido 36 savaites ir nesvėrė net 1 kilogramo. Kai jau buvo po visko, atvyko greitosios pagalbos mašina ir nuvežė abu į ligoninę.

Gimdyvei buvo konstatuota 2,4 promilės alkoholio kraujyje, kūdikiui šiek tiek mažiau – 2,2 promilės. Moteris prasiblaiviusi, bijodama policijos, iš ligoninės pabėgo, palikdama sūnų inkubatoriuje, kur jis yra ir dabar, nes jo gležna gyvybė kabo ant plauko.

Manoma, kad Dorota išgėrė mažiausiai 7 butelius alaus. Netrukus ji stos prieš teismą. Dėl sukelto pavojaus kūdikio gyvybei ir sveikatai, jo motinai gresia 5 metai kalėjimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.