aA
Šį savaitgalį ant Kernavės piliakalnių šurmuliavo daugelio lietuvių jau pamėgtas XIV tarptautinis eksperimentinės archeologijos festivalis „Gyvosios archeologijos dienos Kernavėje“.
Eksperimentinės archeologijos festivalyje atkurti senieji amatai, apranga ir gyvenimo būdas
© DELFI / Tomas Vinickas

Šventės lankytojai galėjo klausyti baltiškos muzikos, stebėti, kaip atkuriami senieji amatai, karyba, apranga ir patys išmėginti ką nors pasigaminti.

Be gerai žinomų muzikinių grupių „Kūlgrindos“, „Trys keturiose“, „Sedulos“, šiemet prisijungė dar daugiau folklorinės muzikos kolektyvų iš Lietuvos ir Baltarusijos, buvo demonstruojama archajiška apranga, papuošalai, aiškinami istorinio kostiumo elementai ir simboliai.

Archeologai dalinosi savo žiniomis apie mūsų protėvių gyvenimo būdą, jų buitį, o meistrai rodė, kaip būdavo gaminami akmeniniai ir titnaginiai įrankiai, keraminiai puodai, kauliniai dirbiniai ir pan., kaip buvo apdirbamas gintaras, liejamas sidabras ir bronza.

Kaip visada, daug žiūrovų sutraukė viduramžių riterių kovos, suvaidintas viduramžių teismas ir šaudymo iš lanko turnyras.

Be lietuvių, festivalyje savo programas ir meistrystę rodė latviai, rusai, baltarusiai, lenkai, vengrai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.