aA
Valdovų rūmų atidarymo ceremonijoje netrūko specialiai šiai šventei pasidabinusių svečių, tarp jų ir senovės Lietuvos didikų drabužiais vilkintis Seimo narys Stasys Šedbaras su žmona Onute. Politikas į Valdovų rūmų Didįjį kiemą įžygiavo su juoda berete ir juodu apsiaustu, o jo sutuoktinė – vyšninės spalvos aksomo suknele ir baltu galvos apdangalu.
Valdovų rūmų atidarymo stilius: didikų motyvai ir vasariškas nerūpestingumas
© DELFI

S. Šedbaras DELFI pasakojo, jog tokius kostiumus juodu su žmona pasisiuvo specialiai iškilmingoms šventėms kaip tautinius drabužius. Kaip aiškina etiketo specialistas Giedrius Drukteinis, pagal protokolą tautiniai drabužiai itin tinkami vilkėti valstybinių švenčių metu.

„Tai yra istoriniai drabužiai, tautiniai, kaip aš sakau. Juk į Valdovų rūmus neisi su valstietiškais. Tai Žygimanto Augusto laikų apranga. Mums šiuos drabužius siuvo labai patyrusi siuvėja iš Raudondvario prie Kauno. Aš pagalvojau, kad į tokius rimtus renginius su kaimo drabužiais nelabai tinka eiti, todėl su žmona nusprendėme pasisiūti istorinius lietuviškus vidurinio sluoksnio drabužius, tinkančius rūmams“, - pasakojo S. Šedbaras.

Parlamentaro teigimu, drabužiai yra pasiūti iš gana „sunkių“ medžiagų – vilnos ir aksomo, nors yra labai patogūs. Tiesa, šie drabužiai galėtų būti vilkimi ir šaltesniuoju metų laikotarpiu, nes, pavyzdžiui, moteriška suknelė pasiūta su pamušalu.

Kiti Valdovų rūmų atidarymo ceremonijos svečiai vilkėjo vasariškais, nors gana formaliais, drabužiais. Buvusio prezidento Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė puošėsi tamsiai žalia blizgia ir gana atvira suknele su tokios pat spalvos švarkeliu bei segėjo gintarinius papuošalus.

Premjero Algirdo Butkevičiaus sutuoktinė Janina vilkėjo vasarišką smėlio spalvos kostiumėlį, Seimo pirmininko Vydo Gedvilo sutuoktinė Jolanta rinkosi švelnios baklažano spalvos suknelę ir švarkelį.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, kaip jau įprasta, puošėsi vandenyno mėlio spalvos kelnių kostiumu.

Lietuvos kariuomenės vadas, generolas leitenantas Arvydas Pocius į šventę atvyko vilkėdamas uniformą, jo sutuoktinė Namida Pocienė pasipuošė tradiciniais tautiniais drabužiais, o galvą apdengė ištekėjusiai moteriai derančia skarele.

Šventėje kaip kvietiniai svečiai dalyvavo ir verslininkai Antanas ir Daina Bosai. D. Bosas vilkėjo juodą kostiumėlį, kurį pagyvino raudona „Chanel“ logotipu puošta rankinė.

Kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus žmona Alma šventei rinkosi šviesią rausvai, rusvai ir baltai dekoruotą suknelę bei dramblio kaulo spalvos švarkelį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.